Logo nieuwsbladaltena.nl


Janson Bridging moet twee vleermuiskasten ophangen

  Zakelijk

HANK - Om vleermuizen aan Keizersveer bij Hank beter te beschermen moet Janson Bridging twee vleermuiskasten ophangen. Dit is één van de voorwaarden voor aanpassing van het bestemmingsplan.

Janson Bridging sloopte in 2010 een oude brug, kinderen hadden daar echter een meervleermuizen kolonie van zo'n vijftig mannetjes ontdekt. De ontdekking werd gemeld bij de gemeente, maar kon de sloop van de oude brug niet voorkomen. Daarmee verdween tevens de vleermuizen kolonie. Janson Bridging sloopt de oude brug en bouwde daarvoor in de plaats een nieuwe damwand. Met de wijziging van het huidige bestemmingsplan wordt de damwand gelegaliseerd.

Tijdens de behandeling van de bestemmingsplan wijziging in de Werkendamse raad sprak Tosca Mulkens van VMB Hank Dussen in. Zij was zeer teleurgesteld over het verdwijnen van de zeldzame meervleermuizenkolonie. Om die reden had VMB Hank-Dussen ook bezwaar aangetekend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Ter ondersteuning van haar betoog trakteerde ze de commissieleden op cakejes met een vleermuislogo.

Door de wijziging van het bestemmingsplan wordt een agrarisch gebied met natuurwaarden en bosgebied nu als bedrijventerrein bestemd. Daarvoor is een natuurcompensatieplan opgesteld en werd reeds een nieuw bos is aangeplant. Vanwege het verdwijnen van de vleermuizenkolonie wordt Janson Bridging tevens verplicht om twee vleermuiskasten te plaatsen op de landtong ter compensatie.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox