Foto: ACKC

ACKC sluit 2018 af met mooie overwinning

  Sport

Na vorige week een tegenvallend gelijkspel in Utrecht was het in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag weer zaak om tegen de hekkensluiter de volle buit binnen te halen. Er waren wat kleine wijzigingen in de opstelling aangebracht door de coach maar dezelfde spelers.

Tegenstander Dubbel Zes (Den Haag) ging voortvarend van start en zette in de eerste minuut ACKC op een 0-1 achterstand, vanaf de beginfase kon ACKC simpel volgen en kon eerst via de Vries en even later Mommers(stip) op voorsprong komen. De wedstrijd bleef op en neer gaan, elke minuut was het wel een keer raak, na tien minuten 5-5.

Gedurende het verloop kreeg ACKC wat meer vat op de wedstrijd en kon een voorsprong van enkele punten opbouwen, nu waren het vooral de ACKC-heren die het vizier op scherp hadden staan. Met nog een minuut of tien te gaan was eigenlijk het definitieve gat geslagen bij een 11-6 stand, beide ploegen miste voor rust nog een stip. Ingrid Dekkers die voortreffelijk speelde, scoorde van afstand, Stef Mommers ook van ver maakten 13-7 via schoten van Sabine Meerman en Jelle van de Water werd de ruststand 15-9.

De tweede helft begon wat stroef, aanval na aanval strandde, toch konden de gasten geen voet tussen de deur krijgen, het ging tamelijk gelijk op tot halverwege de tweede helft waarbij het verschil nog steeds zes punten was(18-12). ACKC liet zien over een beter team te beschikken en kon met mooie aanvallen de voorsprong uitbreiden, tot vermaak van het publiek.

Dieke de Cloe werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Jonne Millenaar vlak voor tijd mocht ook Jochem van der Zouwen enkele minuten maken. Nadat Ingrid Dekkers en Sabine Meerman de score al wat hadden opgekrikt was invaller van der Zouwen die de eindstand in de laatste seconde op een zeker verdiende 24-14 zette. Een overwinning zo aan het einde van het jaar is zeker meegenomen, ACKC staat in de 3e klasse F nu op een derde plaats en kan met opgeheven hoofd het nieuwe jaar ingaan op weg naar meer!!

De volgende wedstrijd die ACKC zal spelen na de kerstvakantie is uit tegen de ongeslagen koploper in de 3e klasse F, Vriendenschaar (Bodegraven), op 12 januari in de Sporthal "Sporthoeve" te Bodegraven om 19.45 uur.

Doelpuntenmakers tegen Dubbel Zes: Wietze de Vries en Stef Mommers  5,  Sabine Meerman en Ingrid Dekkers 4, Jelle van de Water 3, Frank Bakker 2, Jochem van der Zouwen 1.

Meer berichten