Foto: Wout Pluijmert

Gedreven Rick Adjei straks hoofdtrainer Kozakken Boys

  Sport

Kozakken Boys is in de zoektocht naar een trainer voor het seizoen 2019-2020 terechtgekomen bij Rick Adjei. De huidige succestrainer van het Gorcumse Unitas tekent een contract voor één seizoen.

Door Wout Pluijmert

Bij de Werkendammers maakt Michel Langerak het seizoen af. De Sliedrechter werd een maand geleden aangesteld als opvolger van de wegens tegenvallende resultaten ontslagen Jasper de Muijnck. Adjei is een bekende op sportpark De Zwaaier. Hij loopt vanaf juli van dit jaar stage bij de club in het kader van zijn opleiding voor het diploma UEFA A.

Hij heeft dit papiertje nodig om bij een club op tweede-divisieniveau aan de slag te gaan. Kees Spaan, technisch directeur bij Kozakken Boys, twijfelt er niet aan dat de Gorcumse oefenmeester straks in mei 2019 gaat slagen. Opmerkelijk is wel dat Adjei het laatste deel van zijn opleiding Michel Langerak als stagebegeleider heeft.

Eigen benen

Adjei, voormalig voetballer van onder meer Schelluinen en Achilles Veen, begon zijn trainersloopbaan bij Veen, waar hij een jeugdelftal onder zijn hoede kreeg. In 2015 maakte hij de overstap naar zondag-tweedeklasser Unitas. In zijn eerste seizoen volgde het co-trainerschap met de ervaren Dordtse trainer Ries Fok. Adjei kwam in 2016 bij de Gorcumers op eigen benen te staan en toen begon het succesverhaal.

De gedreven Adjei werd op één punt achterstand van kampioen Rood Wit St. Willebrord tweede en promoveerde via de nacompetitie naar de eerste klasse. Vorig seizoen werd hij met zijn team glansrijk kampioen en bereikte de hoofdklasse. Adjei was niet te stoppen, want in de eerste tien duels in de hoofdklasse B pakte Unitas meteen de eerste periodetitel. Op De Zwaaier maakte Adjei al indruk tijdens de samenwerking met trainer Jasper de Muijnck en zijn staf en zette dat ook in de afgelopen periode door.

Contract

Voor Kozakken Boys aanleiding om hem een contract aan te bieden. De Werkendammers krabbelen onder leiding van Michel Langerak op. Na de overwinningen op FC Lienden en zaterdag tegen De Treffers staat de ploeg degelijk in de middenmoot. Als zaterdag ook uit bij Jong Almere City FC een goed resultaat wordt geboekt, hoeft de ploeg niet meer naar beneden te kijken. En wie weet gaat Kozakken Boys nog voor een prijsje, want het team is goed gestart in de strijd om de tweede periodetitel.

Meer berichten