Doelpuntenmakers tegen HKC: Ingrid Dekkers 4, Wietze de Vries 3, Sabine Meerman en Stef Mommers 2, Dieke de Cloe, Natasja Kuipers, Frank Bakker en Jelle van de Water elk 1.
Doelpuntenmakers tegen HKC: Ingrid Dekkers 4, Wietze de Vries 3, Sabine Meerman en Stef Mommers 2, Dieke de Cloe, Natasja Kuipers, Frank Bakker en Jelle van de Water elk 1. (Foto: HKC ACKC)

ACKC pakt ternauwernood een punt

  Sport

Een tegenstander waar de hoofdmacht van ACKC op papier niet van hoeft de schrikken, wachtte er afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen HKC ( Utrecht), puntloos na twee wedstrijden onderaan in de 3e klasse.

In de beginfase van de wedstrijd werd er dan ook al snel een voorsprong opgebouwd en leek het een makkelijk avondje te gaan worden. ACKC kon net een voorsprong (2-7) halverwege de eerste helft opbouwen. Wat deze keer vergeleken bij vorige week beter ging was het benutten van strafworpen: Wietze de Vries en Stef Mommers maakten er beiden twee.

Toch liep het niet zoals gewenst, HKC vocht zich terug en ACKC verzuimde in deze fase kansen te benutten. De directe tegenstander van Jelle van de Water was goed op schot en had er binnen vijf minuten 3 in liggen. Na een redelijke eerste helft kon men rusten bij 7-9.

De tweede helft begon gelijk op maar na tien minuten was de stand in evenwicht bij 11-11. De scheidsrechter had het ook lastig; enkele overtredingen werden over het hoofd gezien. De spanning nam richting het einde alleen maar toe. Telkens als ACKC weer een punt voorsprong had genomen, kwam de thuisploeg weer langszij. Met nog een minuut of acht te gaan had de thuisploeg voor het eerst een voorsprong genomen (14-13), ACKC miste kans op kans maar kwam via Sabine Meerman uiteindelijk weer langszij.

De voorlaatste minuut kreeg zij een stip tegen en werd het 15-14. Alles werd uit de kast gehaald om met nog een punt naar huis te kunnen gaan. Tien seconden voor tijd bracht aanvoerder Natasja Kuipers met een loepzuiver schot de ploegen weer op 15-15 met een goed afstandsschot - de scheidsrechter maakte snel daarna een einde aan de wedstrijd.

Er was in eerste instantie blijdschap over het ternauwernood behaalde punt, maar het was weer niet ACKC die in de eerste wedstrijd de tegenstander declasseerde.

Zaterdag 15 december om 16.25 uur is de laatste wedstrijd van 2018 en zal er een thuiswedstrijd in Sporthal de Jager te Giessen zijn tegen de hekkensluiter Dubbel Zes (Den Haag). Vooraf aan de wedstrijd zal het tweede team proberen de koppositie te halen in de competitie tegen SKF 4.

Meer berichten