Foto: ACKC

Einde aan ongeslagen status ACKC

  Sport

De reis voor ACKC was dit keer naar Vinkeveen waar al vroeg in de middag de tegenstander de Vinken wachtte. Beide teams hadden hun eerste ontmoeting dit zaalseizoen gewonnen. In het voorprogramma hadden de ACKC reserves het goede voorbeeld gegeven door de reserves van de Vinken met 12-14 te verslaan.

De thuisploeg begon zeer fel aan de wedstrijd en had ACKC al snel op een 2-0 achterstand staan, wel vochten de Almkerkers zich snel terug. Via allemaal damesdoelpunten was het halfweg de eerste helft 4-4 geworden. Beide ploegen deden niet veel onder aan elkaar, de strijd ging in het verloop gelijk op.

Bij een 6-6 stand had ACKC voor het eerst op voorsprong kunnenkomen maar een toegekende stip werd door Stef Mommers gemist. De thuisploeg kwam wat beter in de wedstrijd en bouwde een 10-7 voorsprong op. De slotminuten waren nog voor ACKC zij brachten de ruststand op een voor de 2e helft hoopvolle stand van 10-9 voor de Vinken.

De tweede helft begon niet goed de achterstand werd 13-9 en ACKC vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Alles wat fout kon gaan ging ook fout, vrije ballen werden met enige regelmaat gemist en tot overmaat van ramp miste bij een 14-10 stand eerst Stef Mommers zijn tweede en Wietze de Vries zijn eerste stip.

Het was in tegenstelling van vorige week een collectief falen, geen enkele speler haalde een voldoende. Acht minuten voor tijd was de eindstand (18-10)al bereikt. In de slotfase waren er voor ACKC nog vele doelpogingen maar zonder enig resultaat.

ACKC was in het seizoen 2018/2019 inclusief de oefenwedstrijden in 14 wedstrijden ongeslagen, daar is ineens een abrupt einde aan gekomen. Komende week zal Coach den Hartog en zijn assistenten weer extra aan het werk moeten om zijn ploeg wel weer scherp te krijgen voor de volgende uitwedstrijd tegen HKC(Utrecht). Deze tegenstander heeft beide wedstrijden verloren en zal op jacht willen gaan naar de eerste punten.

De wedstrijd tegen HKC op 8 december in sporthal Hoograven te Utrecht vangt aan om 19.50 uur en zal worden voorafgegaan door een wedstrijd van beide reserveteams.

Doelpuntenmakers tegen de Vinken: Natasja Kuipers, Dieke de Cloe, Ingrid Dekkers en Jelle van de Water 2, Sabine Meerman en Wietze de Vries elk 1.

Meer berichten