Foto: Wout Pluijmert

Rico Geeroms wacht in Veen nog op definitieve doorbraak

  Sport

Achilles Veen heeft de weg omhoog gevonden. Met de 1-0 overwinning op FC 's-Gravenzande bewijst het team met de beste mee te kunnen.

Door Wout Pluijmert

De ploeg van trainer Giovanni Franken haalde de overwinning met bloed, zweet en tranen over de streep. Want het werd een echte wedstrijd met alles erop en eraan. De jonge Rico Geeroms ontpopte zich bij Achilles tot de betere spelers. "Ik stond voor de derde keer in de basis. Verder heb ik hier sinds mijn komst in juli van dit jaar, nog weinig minuten gehad. Dit smaakt naar meer, maar voor mijn positie centraal achterin heeft de trainer nogal wat mogelijkheden. Als straks Thijs van den Berg, Sem van der Pijl en de alweer meetrainende Bas van Loon terug zijn, wordt het voor mij lastig", voorspelt de Tilburger.

Geeroms stond voor rust aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd. Hij stoomde op en bediende spits Niek Wilborts, die van ver hard uithaalde en de 1-0 binnenschoot. Na de pauze kwam Achilles Veen, zoals zo vaak dit seizoen, met een man meer te staan. In die fase verzuimde de ploeg het verschil groter te maken zodat het tot het einde spannend bleef.

Bij Kozakken Boys keerde Michel Langerak terug als trainer/coach. In en tegen Spakenburg zat hij tijdens de klassieker voor het eerst op de bank. Kozakken Boys verloor met 2-1 en moest zich dat vooral zichzelf aanrekenen. Voor de pauze speelde de ploeg de beste wedstrijd van dit seizoen maar verzuimde na de treffer van Leon Bot verder afstand te nemen. "Dat ik weer eens scoorde werd wel tijd. Vorig jaar kwam ik vaker in dergelijke posities, nu was het pas de eerste keer in het seizoen. Ik was blij met die goal. Ook voor Langerak. Jammer genoeg was het niet de winnende. Zonde hoor, want wij hadden van dit uiterst laf spelende Spakenburg natuurlijk moeten winnen. Maar goed, dan hadden wij voor rust ook die tweede goal er maar in moeten schieten. Na de wedstrijd begrepen wij echt niet dat wij weer hadden verloren en zo hebben wij dit seizoen al te vaak gezeten."

De afspraak tussen Kozakken Boys en Langerak mag inmiddels bekend zijn. De partijen evalueren na de wedstrijd tegen Vitesse hoe verder te gaan. Spaan kwam bij Langerak uit om een aantal redenen. De Sliedrechter is bekend met de club, werkte op het hoogste amateurniveau, is ambitieus en direct beschikbaar. De eerste indruk tussen trainer en spelers is uitstekend.

Meer berichten