Foto: Henk van Esch

Marianne Vos tweede op EK Veldrijden

  Sport

Marianne Vos is het tijdens het EK veldrijden is Rosmalen afgelopen weekend niet gelukt de titel binnen te halen; ze werd geklopt door Annemarie Worst, die vorig jaar de wereldtitel bij de beloften behaalde. Onze verslaggever Han Jansen sprak na afloop met Vos die aangaf van de nederlaag geen mentale dreun te hebben gekregen: " Annemarie was vandaag beter en ik had niet het gewenste niveau. Ik schoot ook nog uit de clip en kon toen het gat niet meer dichten."

Door Han Jansen

"Ik voel me goed en ga voorlopig door in het veld met over 3 weken Koksijde en in februari het WK. Dan hoop ik goed uit de winter te komen en ga de voorjaarsklassiekers rijden, zoals de Amstel Gold Race. Het programma maak ik samen met mijn coach Louis Delahaye. Dan rijden we onder de naam CCC, de nieuwe sponsor. Andere kleuren, ook met veel oranje," lacht ze.

Worst werd in het verleden al wereldkampioene bij de beloften. Achter de drie Nederlandse vrouwen werd wereldkampioen Sanne Cant uit België vierde. Zij moest Vos en Betsema in de laatste ronde laten gaan nadat ze bij hen was aangesloten. Cant won de Europese titel ook in 2014 en 2015.

Worst werd in het verleden al wereldkampioene bij de beloften. Ze was eerder dit jaar ook al de beste in Gieten, bij de Superprestige. ,,Alles moest goed gaan, maar ik wist dat ik het kon", zei Worst bij de NOS. ,,Ik dacht: ik ga gewoon op kop rijden. Ik heb het verschil gemaakt bij het keren en draaien. Op de lange rechte stukken kan ik dat niet."

Vos, de Europees kampioene van 2005 en 2009, maakte al vroeg in de race een matige indruk. ,,Ik kon niet veel meer dan proberen te redden wat er te redden viel. In de eerste ronde voelde ik al dat ik moeite had en ik kon het verschil niet maken", zei Vos. ,,We hebben geprobeerd om er met elkaar het mooiste van te maken. Maar dan moet je zorgen dat je de concurrentie niet meeneemt."

Mathieu van der Poel won de mannelijke evenknie van het Europees kampioenschap veldrijden. Hij herstelde zich in de tweede ronde van zijn matige start en reed ver weg van de concurrentie.

Meer berichten