Foto: Dirk-Jan Drost

SKV komt net tekort

  Sport

Afgelopen zaterdag reisde de Sleeuwijkse equipe af naar Rotterdam voor de laatste uitwedstrijd op het veld tegen Thor. Een tegenstander die maar één plekje boven de Sleeuwijkers op de ranglijst stond.

Onder koude weersomstandigheden werd er om vier uur begonnen aan de wedstrijd.De Sleeuwijkse korfballers waren heel goed voorbereid op de verdedigende tactiek van Thor en hield zich dan ook heel gedisciplineerd aan het strijdplan van coach Drost om de tegenstander te slim af te zijn. SKV stond verdedigend heel sterk, zo waren het bij de tegenpartij vaak maar éénschotsaanvallen.

Echter wist het Sleeuwijkse collectief zichzelf niet te belonen met een paar doelpunten. SKV kreeg genoeg kansen, maar helaas ontbrak het aan de afronding. Dit resulteerde in een magere ruststand van 3-4 in het voordeel van de Sleeuwijkers.

Na rust was het bijna hetzelfde wedstrijdbeeld. SKV draaide nog steeds lange aanvallen, waarin veel werd gerebound, maar nog steeds ontbrak het aan de afronding. De tegenpartij was inmiddels iets gevarieerder gaan spelen, waardoor deze ook langere aanvallen konden draaien. De marge bleef steeds maar 1 in het voordeel van Thor of SKV.

Een paar minuten voor tijd sloeg Thor het eerste gaatje van twee, wat ook de genadeklap was voor SKV. Lucas Naeye wist het gat nog naar één doelpunt te trekken, maar niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. De wedstrijd ging daarom met 9-8 verloren.

Meer berichten