Foto: ACKC

ACKC ontsnapt in matige wedstrijd

  Sport

Na de volle winst vorige week tegen de mede koploper, was het afgelopen zaterdag toch weer opladen tegen een op papier zwakkere tegenstander, dit keer kwam Triade(Nieuwpoort) op bezoek in Almkerk. Uit werd ruim gewonnen, maar dit bied zeker geen garantie voor dit duel, de gasten hadden twee weken terug hun trainer de laan uit gestuurd en ook op diverse plaatsen was het team gewijzigd.

Door ACKC

Vanaf het eerste fluitsignaal zette de gasten behoorlijk druk en konden dat ook op het scorebord laten zien, het was al snel 0-2. ACKC had veel te veel kansen nodig om de wedstijd te doen keren. Halverwege de eerste helft kon ACKC het nog bijhouden tot 3-3. Triade kreeg steeds meer vertrouwen en was meer dan de thuisploeg bij machte om van afstand loepzuiver tot scoren te komen ,eigenlijk stelde ACKC in het eerste bedrijf erg teleur met hun vele kansen en snelle aanvalsspel werd er gewoonweg niet gescoord. Triade  daarin tegen liep weg tot vijf punten verschil(3-8) uiteindelijk kon ACKC de  kleedkamer opzoeken met een 4-8 achterstand.

Dat het er daar heftig aan toeging was te raden, coach den Hartog sprak nog eens goed in op zijn spelers, wat zienderogen indruk maakte. ACKC pakte het vanaf het begin anders aan en kon al snel  via Sabine Meerman de 5-8 maken. Triade kon direct daarop via een Lucky schot al weer 5-9 maken. ACKC werd steeds scherper, er werden diverse malen wissels toegepast, verdedigend was alles prima in orde, ook aanvallend werd het beter, het enige waar het nog aan schortte was de afronding.

Halverwege de tweede helft ging het plotseling wat beter lopen, terwijl Triade aan het einde van zijn latijn was kon ACKC halverwege de tweede helft tot 8-9 terug komen. Via van de Water, Millenaar en Meerman. De gelijkmaker liet weer lange tijd op zich wachtten, het was Ingrid Dekkers die het publiek aan het juichen kreeg, het bleef dus nog spannend tot het laatst, invaller en routinier Jelle van de Water maakte tot slot  met twee schoten van afstand een definitief einde aan de spanning en zo had ACKC de wedstrijd door een in de tweede helft prima teamprestatie in de pocket.

Triade miste zijn tweede strafworp en kon in de tweede helft maar één keer tot scoren komen. Door deze overwinning van 11-9 houd ACKC nog steeds de ongeslagen koppositie in de 3e klasse met 16 punten uit 8 wedstrijden. Dit was de laatste veldwedstrijd in de eerste veld competitiehelft. Komende periode word gebruikt om oefenwedstrijden te spelen in de zaal, waarna de zaalcompetitie op 24 november aanvangt. Voor meer informatie zie www.ackc.nl

Doelpunten

Doelpuntenmakers tegen Triade; Jelle van de Water 4, Sabine Meerman en Ingrid Dekkers 2, Arné van Herwijnen, Wietze  de Vries en Rik Millenaar elk 1.

Voor meer informatie en standen, zie de website.

Meer berichten