Ahmed el Azzouti houdt het bij Kozakken Boys ook voor gezien. Hij vertrekt naar de huidige lijstaanvoerder in de tweede divisie, IJsselmeervogels.
Ahmed el Azzouti houdt het bij Kozakken Boys ook voor gezien. Hij vertrekt naar de huidige lijstaanvoerder in de tweede divisie, IJsselmeervogels. (Foto: PPM / Teus Admiraal)

Leegloop dreigt bij voorzichtig herstellend Kozakken Boys

  Sport

Kozakken Boys dreigt op een hellend vlak terecht te komen. De herfst is nog maar net ingezet en drie dragende spelers hebben hun vertrek nu al aangekondigd.

Door Wout Pluijmert

En het zijn niet de minsten die deze week de krantenkoppen haalden. Aanvoerder en Werkendams boegbeeld Gwaeron Stout - hij draagt vanaf 2012 het shirt van Kozakken Boys - ging eindelijk in op de aanbieding van IJsselmeervogels, dat al vaker met de Alblasserwaarder om de tafel zat. Vanaf volgend seizoen gaat hij vier keer per week de reis naar IJsselmeervogels maken. Ook clubtopscorer Ahmed el Azzouti, vorig seizoen goed voor liefst 27 doelpunten en nu alweer 6 keer scorend, maakt de stap naar de rode zijde van De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg.

Gênant

Het was zaterdag in Maassluis overigens bijna gênant om te zien hoe de discussie rond de strafschop voor de Werkendammers verliep. Nadat Jeffrey Rijsdijk na een forse duw een strafschop kreeg, dacht El Azzouti dat hij de eerstaangewezen man was om de elfmetertrap te nemen. Captain Stout wees hem erop dat die eer dit seizoen toch echt voor de van Barendrecht gekomen Tim Eekman is. El Azzouti trok de bal uit de handen van de aanvoerder en schoof de bal zelf, overigens matig links van de keeper, in het doel.

Om de leegloop verder aan te geven gaf Sanny Monteiro vorige week aan dat hij in Werkendam geen toekomst meer ziet. Hij vroeg zich in een interview met de voetbalwebsite 24/7 hardop af of Kozakken Boys budgettair nog wel met de top van de tweede divisie meekan.

Dinsdag maakte ook hij bekend de stap richting 'de vogels' te zetten. Wie wordt de volgende? Het doet denken aan de periode dat IJsselmeervogels in één klap SV Huizen onthoofde en daar de beste vijf spelers, inclusief Werkendammer Christian Opschoor, weghaalde. Kozakken Boys en IJsselmeervogels treffen elkaar dit seizoen nog twee keer. Volgende week zaterdag al op De Westmaat.

Bij trainer Jasper de Muijnck was al doorgesijpeld dat zijn spits Ahmed el Azzouti met zijn aanvoerder Gwaeron Stout en nu ook Sanny Monteiro volgende zomer naar de huidige koploper IJsselmeervogels vertrekken. "Geen verrassing. Ik hoop dat wij die posities kunnen gaan invullen. Daarvoor moeten wij even geduld hebben." Technisch directeur Kees Spaan was kort in het AD. "Vorig seizoen hebben wij een jasje uitgedaan, nu gaat bij ons ook de broek nog uit."

Basisplaats voor De Kruijk?

Achilles Veen heeft de weg omhoog gevonden. Na vier nederlagen werd met 2-0 gewonnen van De Jodan Boys uit Gouda. De doelpunten kwamen van Roel de Kruijk en Niek Wilborts. De Kruijk hoopt tegen zijn voormalige club SC Feyenoord op een basisplaats.

Meer berichten