Hans van Tricht (rechts) is de nieuwe clubkampioen.
Hans van Tricht (rechts) is de nieuwe clubkampioen. (Foto: WTC Hank)

Hans van Tricht nieuwe clubkampioen WTC Hank

  Sport

Tijdens het tweede weekend van oktober sluit WTC Hank traditiegetrouw haar wielerseizoen af. Normaal gesproken omdat het geen aangenaam fietsweer meer is, vanwege regen, modder en bladeren. Echter dit jaar is alles duidelijk anders. Weerrecord na weerrecord sneuvelt. En ook afgelopen weekend waren het zomerse dagen.

De leden van WTC Hank reden dan ook de laatste rit in zomeroutfit, een unicum in de clubhistorie. Deze rit eindigde op de Vissershang alwaar op een zonovergoten terras het afgelopen seizoen werd geëvalueerd en doelen voor komend jaar werden gesteld.

Voorzitter Hans Kivits stelde vast dat er geen ongelukken genoteerd werden dit jaar en daar is hij vanzelfsprekend blij om. Ook maakte hij bekend dat Hans van Tricht dit jaar clubkampioen is geworden. Na al een aantal jaren kort in het klassement te zijn geëindigd, slaagde hij er dit jaar in om alle concurrenten voor de titel achter zich te laten. De route naar succes was even simpel als eenvoudig: Hans van Tricht was gewoon elke rit aanwezig. En ook die ene rit in maart die afgelast werd vanwege de gevoelstemperaturen richting 20 graden onder nul, had van hem gewoon doorgang mogen vinden. Nu scoorde hij 40 op 40 en reed maar liefst 2730 kilometer in clubverband. Meer dan terecht kreeg hij dan ook de bloemen uitgereikt door de voorzitter.

Gezamenlijk reden de leden van WTC Hank bijna 60.000 kilometer. De grootste kilometervreters van 2018 zijn: 1. Hans van Tricht (40 ritten, 2730km); 2. Wouter van Boxel (37 ritten, 2545 km); 3. Kees van Schijndel (36 ritten, 2475 km); 4. Petro van de Bosch (34 ritten, 2230km); 5. Ad den Haan (30 ritten, 1990km);

De volledige uitslag is na te lezen op de website van de vereniging.

Meer berichten