Wilhelmina'26 was weer eens de baas op het Korenzand. NOAD'32 kan maar niet winnen van de Aalburgers. Het werd nu 0-4. De laatste winst dateert al van 35 jaar geleden. Foto: Jan Noorlandt.
Wilhelmina'26 was weer eens de baas op het Korenzand. NOAD'32 kan maar niet winnen van de Aalburgers. Het werd nu 0-4. De laatste winst dateert al van 35 jaar geleden. Foto: Jan Noorlandt. (Foto: Jan Noorlandt)

Kozakken Boys leeft op na houdini-act tegen VVSB

  Sport

Zal Kozakken Boys eindelijk de draad oppakken en een serie overwinningen neerzetten. De Werkendammers hopen zaterdag tegen HHC voor het eerst dit seizoen de punten in eigen huis te houden.

Door Wout Pluijmert

Kozakken Boys is allang geen baas meer in eigen huis. Van Barendrecht, Jong Vitesse en GVVV werd op De Zwaaier verloren. Alleen voor de beker werd tegen ONS Sneek een officiële wedstrijd gewonnen. Dat past niet bij Kozakken Boys.

Aanvoerder Gwaeron Stout liet na de 3-4 overwinning tegen VVSB weten dat hij het gevoel heeft dat Kozakken Boys er nu staat. "De wijze waarop wij in de tweede helft tegen VVSB hebben gespeeld, moet onze standaard worden. Dan kunnen wij iedereen pakken en de weg omhoog vinden."

Spits Ahmed el Azzouti maakte twee geweldige doelpunten. Hij ziet de ploeg ook groeien. "Ik vergelijk ons met het team waar ik twee jaar gelden in binnenkwam. Dat liep ook niet meteen formidabel, maar wij zijn wel als team gegroeid. Dat moet ook nu lukken." Trainer Jasper de Muijnck proeft opeens de beleving. "Dat voel je tijdens de trainingen. Wij gaan zaterdag tegen het altijd lastige HHC Hardenberg weer een goed resultaat neerzetten. Als alle spelers met kleine pijntjes fit raken, zijn wij op Quentin Jakoba na compleet."

Jakoba speelt voor Curaçao tegen de Maagdeneilanden voor het toernooi in de Nations League Noord- en Midden-Amerika. Achilles Veen lijkt het even helemaal kwijt. Zaterdag werd met 4-2 bij het ook al niet imponerende Capelle verloren. Een nederlaag die de ploeg volledig aan zichzelf heeft te wijten. Door een benutte strafschop door de weer tegenvallende Ilias Zaimi en een treffer van Brian Peters, kwam Achilles twee keer op voorsprong en voor rust zelfs met een man meer. In ondertal werd Capelle, vooral door dode spelmomenten, toch de winnende ploeg.

Werk aan de winkel voor trainer Giovanni Franken, die nog steeds op zoek is naar het juiste concept voor dit Achilles Veen. Zaterdag gaat de reis naar Katwijk waar Rijnvogels de tegenstander is. In de eerste klasse staan Almkerk en GRC 14 samen op vier punten. Een positie tegen de middengroep aan. Dat lijkt ons ook de klassering waar beide streekclubs thuishoren.

GRC 14 ontvangt het kwakkelende LRC Leerdam en heeft zeker kansen. Almkerk gaat naar Dordrecht waar het in Oranje Wit een pittige tegenstander treft.

Meer berichten
Shopbox