Mark van der Meijden lijkt hier HSSC'61-verdediger Jari Aantjes van zich af te schudden. Sleeuwijk zette de tegenstander uiteindelijk gemakkelijk met 3-0 opzij. Foto: PPM / Jan Noorlandt
Mark van der Meijden lijkt hier HSSC'61-verdediger Jari Aantjes van zich af te schudden. Sleeuwijk zette de tegenstander uiteindelijk gemakkelijk met 3-0 opzij. Foto: PPM / Jan Noorlandt (Foto: Jan Noorlandt)

Pieter Tuns heeft bij Sleeuwijk zijn zaakjes weer eens op orde

  Sport

Sleeuwijk-trainer Pieter Tuns heeft er even de tijd voor genomen, maar hij heeft op De Roef nu alles onder controle. Hij bereikte met zijn ploeg de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker en is koploper in de derde klasse D.

Door Wout Pluijmert

Hiermee maakt de inwoner van Best, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert, maar weer eens duidelijk wat kennis, gekoppeld aan een karrenvracht aan ervaring in het voetbal betekent. Tuns kwam vorig najaar als interim-trainer bij Sleeuwijk binnen. In zijn 30-jarige loopbaan zat hij voor het eerst een paar maanden zonder club. "Dat was mij inderdaad nog niet eerder overkomen." Hij dook in het gat dat Edward Sijahailatua had achtergelaten. De situatie was niet rooskleurig.

Het liep niet bij Sleeuwijk en tijdens de winterstop twijfelde Tuns even of hij er bij de Sleeuwijkers wel een vervolg aan zou geven. Hij kreeg de neuzen dezelfde kant op, haalde spelers terug die de schoenen al aan de wilgen hadden gehangen maar dat leverde toch niet meteen succes op. Het bleef te wisselvallig, waardoor de ploeg maar net vijf punten boven de fatale streep eindigde. In het nieuwe seizoen heeft Tuns alles toch weer op orde. Sleeuwijk won de eerste twee wedstrijden en is voor het eerst sinds 2011 weer eens lijstaanvoerder in de derde klasse.

Zaterdag spelen de Sleeuwijkers de topper in eigen huis tegen GDC, dat zo'n beetje op hetzelfde spoor zit. Ook deze club haalde met Edin Curic veel ervaring binnen. In Eethen wordt al gedroomd van een herhaling van de periode na 2010 toen een andere voormalig Joegoslaaf, Vesco Stesevic, de aanzet gaf voor een aantal ongekende jaren, die de club voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klasse brachten.

Overigens begon de successtory voor GDC destijds op het veld van Sleeuwijk, waar toen de promotiewedstrijd tegen HSSC'61 werd gespeeld. Sleeuwijk was nog nooit eersteklasser. Nu treffen Sleeuwijk en GDC elkaar als koplopers in de derde klasse. Een echte topper, waar wij veel van verwachten.

In Wijk en Aalburg keert de derby tussen NOAD'32 en Wilhelmina'26 terug. NOAD'32 werd vorig seizoen kampioen en is net als Wilhelmina'26 weer tweedeklasser. Toen de derby jaren geleden weer eens voor het eerst werd gespeeld lokte deze wedstrijd 1800 toeschouwers naar Het Korenzand. Dat zal dit keer wat minder zijn, maar zowel de kern Wijk als die van Aalburg zal weer ouderwets leeglopen.

Meer berichten
Shopbox