Logo nieuwsbladaltena.nl


Foto: Jan Noorlandt

Dussen en Hank leven nu al naar wedstrijd van het jaar toe

  Sport

Nog ruim een week, dan gaat de voetbalcompetitie van start. Komend weekeinde wordt nog bepaald welke clubs de volgende bekerronde bereiken.

Door Wout Pluijmert

In Dussen gaat het jaarlijks om drie dingen: carnaval, de kermis en de derby tussen de voetbalclubs Dussense Boys en Be Ready. Carnaval is pas in maart 2019, maar de kermis en de derby vallen volgende week zondag samen. Zodra de competitieschema's bekend worden, worden de data van de derby's bij velen in de agenda rood omcirkeld. Bij goed weer komen er duizend belangstellenden naar de velden. Dit keer naar het kasteel in Dussen.

Vorig seizoen werd het twee keer een happening. Beide clubs wonnen op vreemde bodem met 3-4. Op dit moment zijn Dussense Boys en Be Ready in vorm. Bij winst gaan zij beide door naar de tweede ronde van het bekertoernooi en dan zijn zij echt klaar voor de kraker. Veel minder gaat het in Werkendam. Voor de tweede keer op rij begint Kozakken Boys slecht aan het seizoen. In navolging van het seizoen 2017-2018 is de start ook nu niet goed met slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden. Kozakken Boys is zelfs hekkensluiter in de tweede divisie en dat is even wennen.

Vorig seizoen eindigde de Danny Buijs-formatie op zeventig punten. Een herhaling daarvan lijkt dit seizoen ondenkbaar. De hechte machine is uiteengevallen en trainer Jasper de Muijnck heeft tijd nodig om van deze ploeg een winnend team te maken. De puzzel moet weer in elkaar vallen, dan komen de resultaten wel weer. Mogelijk zaterdag al uit bij Rijnsburgse Boys, waar de 'kozakken' de laatste jaren zelden verloren. Achilles Veen staat na twee duels op drie uit twee. Het verslikte zich zaterdag in een leeg en kil stadion De Vliert in Jong FC Den Bosch. Het werd een ongekend hoge nederlaag met 4-1 voor de Veeners.

Zaterdag krijgt Veen met DFS uit Opheusden te maken. Dergelijke thuiswedstrijden moeten natuurlijk gewoon gewonnen worden. Hoe de beide eersteklassers erbij staan is niet helemaal duidelijk. GRC 14 ging met 4-1 ongenadig hard onderuit bij Roda Boys/Bommelerwaard. GRC 14 moet met twee doelpunten verschil van Madese Boys winnen om door te bekeren. Almkerk wint haar wedstrijden wel, maar de 2-1 van dinsdagavond tegen tweedeklasser Sarto was niet overtuigend.

De ploeg van trainer Robert Roest speelt zaterdag voor de beker tegen Woudrichem maar weet zich al geplaatst voor ronde twee.

Meer berichten


Shopbox