Logo nieuwsbladaltena.nl


De Rabo Dikke Banden Race in Hank wordt op 9 september verreden.
De Rabo Dikke Banden Race in Hank wordt op 9 september verreden. (Foto: Wielercomité Hank)

Dikke Banden Race tijdens 65e Wielerronde van Hank

  Sport

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Doe dan zondag 9 september in Hank mee aan de Decathlon Dikke Banden Race. Jaarlijks een groot sportief feest met veel deelnemers. Bovendien een mooie kennismaking met de wielersport en wie weet zien we de nieuwe Tom Dumoulin of Marianne Vos in actie? De race zal worden verreden tijdens de 65e Wielerronde van Hank en de kermis.

De Dikke Banden Race is een (in)spannende, maar gezellige fietswedstrijd voor kinderen uit Hank en omgeving. Je kunt meedoen op de gewone (school)fiets of mountainbike en de strijd aangaan met leeftijdsgenootjes. Racefietsen en klikpedalen zijn natuurlijk verboden.

De wedstrijd gaat over een aantal ronden op het veilige afgesloten wielerparcours in de straten van Hank, vlakbij de kermis! Ter bescherming van de deelnemers mag iedereen gratis een echte wielrenhelm van de organisatie lenen. De deelnemers zijn ingedeeld in drie leeftijdsgroepen: Meisjes en jongens geboren in 2010 en 2011, 2008 en 2009 en de oudste kinderen geboren in 2006 en 2007.

De wedstrijd start om 15.30 uur in de Kerkstraat (ter hoogte van de Julianastraat). Voor iedereen ligt er in dorpshuis 't Uivernest een startnummer, helm en gratis T-shirt klaar. Nieuw in 2018: voor zowel de beste drie jongens, als de beste drie meisjes per leeftijdsgroep zijn er prachtige bekers te winnen!

Maar niemand gaat met lege handen naar huis. Voor iedere deelnemer zijn er een aantal gratis kaartjes voor de kermis en andere leuke prijzen, mede geschonken door rijwielhandel Profile Van Oord uit Hank.

Neem je hele familie mee om je aan te moedigen en na afloop naar de Hankse kermis te gaan! Schrijf je in! Dit kan gratis door een e-mail te sturen met je naam, adres, woonplaats en geboortedatum naar info@rondevanhank.nl.

Ook op de dag zelf kun je inschrijven (in 't Uivernest), maar het liefst vooraf! Tot ziens op zondag 9 september bij de Dikke Banden Race van Hank!

Meer berichten
Shopbox