Logo nieuwsbladaltena.nl


Zo'n 31 koppels hadden zich aangemeld om te strijden om de eer.
Zo'n 31 koppels hadden zich aangemeld om te strijden om de eer. (Foto: )

Open Toernooi jeu de boules

  Sport

Op het banencomplex van jeu de boules-vereniging Altena in Sleeuwijk was het zaterdag 16 juni een drukte van belang. Hier werd het eerste open toernooi van 2018 van de vereniging gehouden.

Zo'n 31 koppels hadden zich aangemeld om te strijden om de eer. Buiten de eigen leden van de vereniging kwamen er ook teams uit Ammerzoden, Bergen op Zoom, Roosendaal, Dongen, Gorinchem , Goes en Hoogstraten (België).

Na de opening moesten er per team 5 wedstrijden worden gespeeld. De teams werden door loting aan elkaar gekoppeld. Sommige partijen duurden meer dan een uur duren, vooral als de teams aan elkaar gewaagd zijn. Bij elke partij was een scheidsrechters erbij om te meten, want het gaat om millimeters.

Wie uiteindelijk als eerste 13 punten heeft gescoord is winnaar. Daarom was het dan ook dat om 18.00 uur de totaaluitslag bekend kon worden gemaakt. Op de eerste plaats met alle 5 gewonnen partijen en een puntensaldo van + 29 : Marian van Campen & Wim de Wit, 2e plaats en +28 Angela & Corné Schuurbiers , 3e plaats Cees Leemans & Andre van Vught.

Het volgende open toernooi is op woensdag 15 augustus. Voor meer informatie over de vereniging, kijk op de website.

Meer berichten
Shopbox