Lieve heeft een hele knappe prestatie neergezet door op een mooie 10e plaats te eindigen.
Lieve heeft een hele knappe prestatie neergezet door op een mooie 10e plaats te eindigen. (Foto: W.I.K.)

Lieve Colijn zet mooie turnprestatie neer

  Sport

Lieve Colijn turnde afgelopen zaterdag in haar categorie jeugd 1D2 tegen de beste turnsters van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Zo'n 30 meiden turnden hun meerkamp in Breda.

Lieve mocht starten op de balk. Aan het begin van haar oefening liet ze wat punten liggen door het maken van een grote wankel. Dit compenseerde zij echter door het uitvoeren van een perfecte handstand. Bovendien turnde Lieve als afsprong een salto achterover van de balk. Een voor haar nieuw element waar zij hard op heeft geoefend de afgelopen trainingen.

Op het onderdeel vloer liet Lieve een hele nette en beheerste oefening zien. Zij ontving zelfs het hoogste cijfer van alle deelneemsters, een 13,750! Bij sprong ging Lieve voor een hoge moeilijkheidsgraad. De uitvoering liep helaas niet zoals verwacht maar door de moeilijkheidsgraad ontving zij toch een mooi cijfer voor dit onderdeel.

Het laatste toestel was brug. Tijdens het inturnen ging haar oefening niet zo goed. Gelukkig herpakte zij zich heel goed en liet ze een hele goede brugoefening zien met mooie gespannen benen en een hele hoge salto af. Lieve heeft een hele knappe prestatie neergezet door op een mooie 10e plaats te eindigen. Zij kan trots terug kijken op een heel succesvol turnseizoen.

Komende zaterdag nemen de laatste turnsters van W.I.K. deel aan de districtsfinale turnen in Zevenbergen.

Meer berichten
Shopbox