Het Hardinxveld van de Werkendamse trainer Arjan de Vries is zaterdag de volgende tegenstander op weg naar de finale met als inzet de terugkeer naar de tweede klasse.
Het Hardinxveld van de Werkendamse trainer Arjan de Vries is zaterdag de volgende tegenstander op weg naar de finale met als inzet de terugkeer naar de tweede klasse. (Foto: Foto Wout Pluijmert)

Stuntploeg Altena op weg naar ultieme finale in Nieuwendijk

  Sport

Voor vrijwel alle voetbalclubs zit het seizoen erop. Er wordt afscheid van spelers genomen en nieuwe selecties worden aan supporters voorgesteld. Alleen Altena is nog serieus aan het werk om naar de tweede klasse terug te keren.

Door Wout Pluijmert

Altena zorgde zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie op De Schans in Kinderdijk voor een giga spektakel. Wie op het gezellige sportpark van De Zwerver na 22 minuten naar de klok keek, gaf geen stuiver meer voor de kansen van de Nieuwendijkers. Het was een finale. In één wedstrijd moest alles beslist worden en Altena keek toen al tegen een 3-0 achterstand aan.

"Alles wat fout kon gaan in die openingsfase ging mis", zag trainer Richard van Gils. Maar de Nieuwendijkers knokten zich al voor rust terug in de wedstrijd door doelpunten van Patrick Zwart en Edwin Pluister. Na de pauze had Altena nog twee doelpunten nodig. En die kwamen er. Invaller Kennith Kops zorgde voor de gelijkmaker, spits Ayhan Uslu kopte twee minuten voor het einde de winnende 3-4 binnen.

Altena kende in de jaren tachtig en negentig haar gloriejaren. Het klopte in die tijd Kozakken Boys op het hoogste platform. Altijd borrelden aan de Rijksweg grote talenten op. Remon Duizer was een van de laatste die een team naar een hoger niveau kon tillen. Er komt geen aanwas meer van niveau.

Altena moet steeds meer spelers van buitenaf halen en daarom is de komst van de Werkendamse trainer Johan van der Werff belangrijk voor de club. Met zijn netwerk kan een nieuw team worden opgebouwd. Tot nu toe meldden zich al doelman Rob de Groot (Koz. Boys 2). Gidy de Leeuw (Olympia'60), Corné van Rosmalen en Johnny Schouten (Wilhelmina'26), Sjoerd Boons (Almkerk), Alberto Klop (Sparta'30) en deze week nog het 18-jarig talent Tristan van Noorloos die terugkeert van Willem II.

Voetbalclubs hebben nog een week om wijzigingen in hun selectie van het eerste elftal aan te brengen. Tot vrijdag 15 juni 24.00 uur kunnen voetballers overschrijving krijgen. Bij GRC 14, dat zich op de laatste speeldag in de eerste klasse handhaafde, werd naar verdedigende versterking gezocht. Bij zondag-tweedeklasser WSC vond men Sergan Boskurt, Lars Kruissen en Tijn van der Velden.

Meer berichten
Shopbox