Terwijl alle clubs van hun rust genieten gaat voor Altena het seizoen nog even door. De Nieuwendijkers hebben nog drie overwinningen nodig om naar de tweede klasse terug te keren.
Terwijl alle clubs van hun rust genieten gaat voor Altena het seizoen nog even door. De Nieuwendijkers hebben nog drie overwinningen nodig om naar de tweede klasse terug te keren. (Foto: Wout Pluijmert)

Alleen voor Altena duurt het voetbalseizoen wat langer

  Sport

De reguliere competitie is voorbij. Het bracht het Land van Heusden en Altena twee kampioenen, Almkerk en NOAD'32. Geen enkel team kwam in degradatieproblemen en Altena gaat nog proberen via de nacompetitie te promoveren.

Door Wout Pluijmert

De wedstrijd van de dag zaterdag was uiteraard Kozakken Boys tegen Katwijk. Met een perfecte organisatie konden 4500 toeschouwers de wedstrijd op De Zwaaier bijwonen. Katwijk kreeg waar het voor kwam. Het hield Kozakken Boys met kunst- en vliegwerk van scoren af en haalde met 0-0 het eindsignaal. Natuurlijk was er eerst de enorme teleurstelling bij alles wat Kozakken Boys aanhangt. Maar al snel was er ook realisme omdat het team van trainer Danny Buijs liet zien al vier jaar de beste amateurclub van Nederland te zijn. Of zoals aanvoerder Gwaeron Stout, door de aanhang gekozen tot speler van het jaar vertelde: "De beste ploeg wint niet altijd in het voetbal, maar teleurgesteld ben ik wel." Buijs nam afscheid en gaat aan de slag bij FC Groningen. Volgend seizoen neemt Jasper de Muijnck uit Zwijndrecht het van hem over.

Feest was er wel vijf kilometer verderop toen Almkerk aan de eigen Sportlaan het kampioensfeest kwam vieren. Zij waren eerder in de middag bij Pelikaan door een 0-3 overwinning kampioen geworden. Almkerk keert dus na een jaar alweer terug in de eerste klasse. NOAD'32 vierde het kampioenschap al eerder. Een bescheiden feestje was er ook bij Altena, dat via de nacompetitie mag proberen naar de tweede klasse terug te keren. Toch was er ook nog wat te doen bij clubs die zich op de laatste dag in veiligheid moesten spelen.

In de eerste klasse moest GRC 14 concurrent Woudenberg van zich afhouden. Dat lukte omdat de Giesen/Rijswijk combinatie met 4-2 won van Delta Sports''95. Volgend seizoen keert de derby tegen Almkerk dus weer terug. In de derde klasse moesten Sparta'30 en Sleeuwijk zich op de laatste dag nog veilig spelen. Dat lukte moeiteloos zodat de derde klasse D ook volgend seizoen de afdeling met de meeste derby's in de nieuwe gemeente Altena wordt. Topscorer van de regio is Robin van den Noort. De Oosterhouter scoorde maar liefst 44 keer voor Be Ready en dat is een record in de regio in de laatste 25 jaar.

Danny Buijs schonk Kozakken Boys bijna een tweede kampioenschap. Hij schaart zich in Werkendam in het rijtje succestrainers waar eerder al Jan Everse en Han van der Zee toe behoorden. Buijs verdient net als Everse en Van der Zee een contract bij een BVO.

Meer berichten
Shopbox