Felle duels om de bal tijdens de eilandderby tussen Almkerk en Wilhelmina'26. Verdediger Thomas Blankers werd met zijn treffer de groe man bij de thuisclub. Foto: PPM / Jan Noorlandt.
Felle duels om de bal tijdens de eilandderby tussen Almkerk en Wilhelmina'26. Verdediger Thomas Blankers werd met zijn treffer de groe man bij de thuisclub. Foto: PPM / Jan Noorlandt. (Foto: Wout Pluijmert)

Almkerk gaat in het hol van de leeuw voor kampioenschap

  Sport

In vrijwel alle voetbalcompetities bouwt de spanning zich op. Houdt Kozakken Boys uitzicht op de titel. Wordt Almkerk kampioen? Wanneer wordt het eindelijk feest op Het Korenzand bij NOAD'32.

Het zijn allemaal vragen met een open eindje, want er is nog niets beslist. Heel Werkendam hoopte dinsdagavond op een misstap van Katwijk, koploper in de tweede divisie op Het Kasteel bij Jong Sparta. Dan is de weg naar een bloedstollende finale voor Kozakken Boys weer open. Deze krant was toen al op weg naar de pers.

Maar ook de ploeg van de vertrekkend trainer Danny Buijs krijgt niets cadeau. Zaterdag komt IJsselmeervogels naar De Zwaaier. Hoog bezoek van nog altijd de beste amateurploeg van Nederland op de ranglijst allertijden. In de hoofdklasse lijkt Achilles Veen de kansen op een promotieplaats te hebben vergooid. Toch is er nog een kleine mogelijkheid als de zwaargehavende ploeg zelf in Amsterdam bij AFC wint en de concurrenten, SteDoCo en Hoek, tegen elkaar gelijkspelen.

Wie weet wat er dan met nog twee duels te gaan te halen is. Voor trainer Clemens Bastiaansen zal het een geweldige puzzel worden om bij het chique AFC een representatief elftal op de been te brengen. In de eerste klasse speelt GRC 14 een vergelijkbaar seizoen met vorig jaar. Tot op het einde zal de ploeg punten moeten sprokkelen om weg te blijven bij de demarcatielijn. Zaterdag komt de club van Wesley Sneijder, het Utrechtse DHSC, op bezoek.

Weer geen makkie voor de manschappen van trainer Marcel van Helmond. In de tweede klasse is Almkerk op weg naar het kampioenschap. Zaterdag kan het in Aalst gebeuren als het nog steeds ongeslagen Almkerk daar rechtstreeks afrekent met de nummer twee op de ranglijst, Roda Boys. Veel waardering voor Woudrichem, dat na de opmars vanuit de vierde klasse nu de vijfde plaats in de tweede klasse heeft bereikt.

Trainer Elands: "Dit is fantastisch voor deze groep. Er volgen nu nog een paar zware wedstrijden. Als wij bij de beste zeven eindigen vind ik dat een topprestatie." In 3D kan NOAD'32 op Hemelvaartsdag thuis al officieus kampioen worden tegen Olympia'60. Twee dagen later tegen Herovina kan het echt gaan gebeuren.

Meer berichten
Shopbox