Foto: Jeu de Boules Altena

Edwin de Jong wint Jeu de Boules clubkampioenschappen

  Sport

Onder een zonovergoten hemel werd zaterdag 5 mei aan de Griendweg  te Sleeuwijk gestreden voor het club-kampioenschap Tête-a-Tête. Of in gewoon Nederlands: een tegen een. Omdat de bakermat van het Jeu de Boulen in Frankrijk ligt worden alle termen namelijk aangeduid met de Franse benamingen.

Zo'n twintig enthousiaste leden hadden zich om 10.00 uur aangemeld en na loting werd om 10.30 uur gestart met de partijen. Er werden per deelnemer 5 partijen gespeeld. Tussen de wedstrijden door was er voldoende gelegenheid om de inwendige mens te versterken, verzorgd door de mensen van de kantine-dienst, maar natuurlijk ook om de net gespeelde partijtjes te bespreken. Daar kwamen de leukste verhalen uit.

Rond 16.00 uur waren alle partijen gespeeld en na enig rekenwerk door de wedstrijdleiding was de clubkampioen bekend. Het was maar liefst de jongste deelnemer in het veld: Edwin de Jong, met alle vijf gewonnen wedstrijden. Tweede plaats was voor Henny Mandemakers met vier gewonnen partijen evenals nummer drie Kees Smits.

Al met al een bijzonder geslaagde dag waar de gezelligheid weer de boventoon voerde. Wilt u ook eens kennis maken met de jeu de boules kom gerust eens langs, kijk op de website of bel voor meer info met 0623496788.

Meer berichten
Shopbox