Logo nieuwsbladaltena.nl


Werkendamse Beach top drie op Ameland

  Sport

WERKENDAM - Daar waar de krantenkoppen vorig jaar nog schreeuwden dat Ameland van Werkendam is, is het afgelopen weekend de overtreffende trap bereikt. De Werkendamse beachteams pakten de eerste drie plaatsen in het eredivisie toernooi.

Vorig jaar was sprake van een tweevoudige trilogie waarin de in Werkendam trainende beachvolleyballers een nadrukkelijke rol speelden. Nu voltrok zich onder toezicht van de rood-wit gekleurde Amelander vuurtoren een nog grotere winst. Het strand van Ameland was traditioneel in deze tijd het toneel van de nationale beachvolleybalcompetitie, waaronder de Eredivisie Beachvolleybal Tour 2017. Voor het derde jaar op rij stond een team, trainend bij de Kadijk Beach University, op het hoogste treetje van het podium. Beachteam Emi van Driel-Raïsa Schoon herhaalde hun succes van vorig jaar, door hier wederom de eredivisie te winnen.

Maar daarmee was de trilogie nog niet compleet. Het gehele podium was namelijk gevuld met bij de Kadijk Beach University trainende teams. Een mooie tweede plaats was er voor het duo Mexime van Driel-Flore Gravesteijn, en het derde schavot was er voor Sarah van Esch-Britt den Haan. Een heuse één, twee, drie dus, een unieke en ongeëvenaarde prestatie.

In de overige divisies waren er ook successen voor in Werkendam trainende teams, want Julia van Esch-Lynn van Mill eisten een mooie tweede plaats op in de tweede divisie, daar waar een derde plaats was weggelegd voor het team Romy Teuling-Jill Weeda.

Reageer als eerste
Meer berichten