Logo nieuwsbladaltena.nl


Tien medailles voor WIK turnsters

  Sport

WIJK EN AALBURG - De selectieturnsters van sportvereniging WIK die zich hadden geplaatst voor de toestelfinales in Bergen op Zoom, namen maar liefst 10 medailles mee naar huis!

Mirthe Kant wont goud op balk en zilver op sprong. Isa Hobo goud op balk, Sarissa Smulders goud op brug, Anne van Rijswijk brons op brug, Esmee van Bergeijk goud op sprong, Lieve Colijn zilver op vloer en brons op sprong.

Feline Tankens heeft dit seizoen te maken met een zeer sterk deelnemersveld en greep de afgelopen wedstrijden telkens net mis maar nu werd haar harde werken eindelijk beloond met een gouden medaille op het onderdeel vloer. Romy van Beek turnde haar allerlaatste wedstrijd en won brons op vloer. Haar turn carrière zit er op. Gelukkig blijft zij wel aan als trainster bij W.I.K.

In Wijk en Aalburg nam W.I.K. voor het eerst deel aan de Beweegmarkt, onderdeel van de Jaarmarkt. Bewegen is gezond en W.I.K. had dan ook een oproep gedaan aan alle kinderen van de gemeente Aalburg om samen met de burgemeester de markt als dansend te openen. Veel kinderen gaven gehoor aan deze oproep en kwamen in hun sportoutfit naar het Marktplein. De burgemeester swingde gezellig mee op de nummers Okido en Energie van Kinderen voor Kinderen. Bij de marktkraam van W.I.K. was het gedurende de dag ook erg druk. Vrijwilligers bereidden daar smoothies met vers fruit. Meer dan 200 gezonde sapjes werden er verkocht.

Reageer als eerste
Meer berichten