Logo nieuwsbladaltena.nl


Roald Leemans tiende in Vechtdalrally

  Sport

HANK - Roald Leemans was één van de deelnemers aan de Vechtdalrally, samen met zijn navigator Christiaan Paul van Waardenburg met de Citroën DS3 R3T. Verdeeld over acht proeven lagen 89 wedstrijdkilometers op de deelnemers te wachten.


De jonge Brabander startte vanaf een twaalfde positie en wist uiteindelijk twee plaatsen te klimmen om zo op een tiende plaats te eindigen. "Op dit moment zit er niet meer in. Timo van der Marel staat met de Opel Adam R2 vóór ons. Op papier zou onze wagen de Opel bij moeten kunnen houden, of zelfs achter ons kunnen laten. De realiteit laat echter anders zien. Timo beschikt naast een snelle auto echter ook over een enorme schat aan ervaring waar je u tegen zeg," realiseert Roald zich. "Hij kent zijn auto inmiddels door en door en kan er alles uit halen wat er in zit. Nog verder naar voren staat het echte zware werk, daar kan ik nooit tegen op!"

De volgende wedstrijd voor het team is de GTC Rally. Deze wedstrijd, met als thuisbasis Roosendaal, geldt voor het team als hun thuiswedstrijd. In het seizoen 2016 wist vader Ronald met zijn herkenbare gele Mitsubishi Lancer Evo V als derde over het finishpodium te komen. Zijn deelname dit jaar is nog niet bevestigd. Wel vast staat dat Roald zijn DS3 R3T aan de start brengt. "Ik ga er vanuit dat we dan weer een paar flinke stappen vooruit hebben kunnen zetten. Er wordt in ieder geval met man en macht aan gewerkt. Intussen ga ik door met de workshops en evaluaties vanuit de KNAF Academy om zelf ook progressie te blijven maken," zegt Roald tot slot.

Reageer als eerste
Meer berichten