Logo nieuwsbladaltena.nl


Werkendams team bij Wereldtop

  Sport

WERKENDAM - Beachvolleybalteam Emi van Driel-Raisa Schoon kwamen deze week uit op de Dela Beach Open in Den Haag. Op dit FIVB World Tour toernooi waren alle teams van de mondiale top aanwezig.

Op grond van hun prestaties, drie keer achter elkaar een podiumplaats op het NK senioren, twaalf keer top drie eredivisie in 2016, en dit jaar alweer twee keer winst in de eredivisie, kreeg dit jonge team (17 en 15 jaar) via een wildcard de mogelijkheid om deel te nemen aan de kwalificatieronde. Hun entree op wereldniveau ging niet onopgemerkt voorbij. Zij zijn waarschijnlijk het jongste team ooit dat deelneemt aan de World Tour, en dat leverde de nodige positieve publiciteit op.

Hun wedstrijd tegen Kazachstan, een ouder en veel ervarener team, verloren zij helaas nipt met 2-1, waardoor het toernooi voor hen geen vervolg kreeg. De ervaring om hier deel te kunnen nemen is echter fantastisch, en het team is erop gebrand om komende World Tours zeker het hoofdtoernooi te gaan halen. Gezien hun leeftijd is hun 'werkterrein' voorlopig ook het spelen van wedstrijden in de categorie onder 18 jaar. In juli spelen zij de kwalificatie voor de Youth Olympic Games, die in 2018 in Argentinie worden gehouden, en daarna verwachten zij uit te komen op het Europees Kampioenschap onder 18 jaar.

Reageer als eerste
Meer berichten