Logo nieuwsbladaltena.nl


Scholieren krijgen les op golfpark Almkreek

  Sport

ALMKERK - Meer dan 1100 basisschool leerlingen van groep 3 t/m 8 van de gemeente Woudrichem hebben kennis gemaakt met golf op Golfpark Almkreek.

Sportcoach Mark Pulles heeft samen met Nanda Lamsma, golfprofessional van Golfacademy Almkreek, met 9 jeugdcoaches de golflessen verzorgd. Het gehele project is ondersteund door de Nederlandse Golf federatie die voor alle gymlessen in de zaal het Snaggolf beschikbaar heeft gesteld.


Alle leerlingen hebben tijdens 2 gymlessen de basisbeginselen van golf geleerd. Tijdens de 1e les heeft Mark de basisbeginselen in de gymzaal gegeven en is er gespeeld met Snaggolf. Vervolgens zijn alle leerlingen de afgelopen 3 weken naar Golfpark Almkreek gekomen om het geleerde in de praktijk te brengen met echte golfclubs en ballen. Ze hebben leuke golfspellen gedaan met de onderdelen putten, chippen en swingen (afslaan).

Iedereen was heel enthousiast! En aan de reacties van de kinderen was te zien en te horen dat ze het erg naar hun zin hadden. Het enthousiasme kwam niet alleen van de kinderen, ook de leerkrachten, jeugdcoaches en spelers werden enthousiast van al deze positieve energie. Het weer werkte gelukkig goed mee, want met mooi weer is het natuurlijk nog leuker om buiten te sporten!

Bij het putten konden de kinderen een prijs winnen. De winnaars zijn verdeeld over een eerste, tweede en derde prijs per groep. De prijswinnaars zijn Rowan (groep 3/4 de Halm), Casper (groep 3/4, Almgaard), Tijmen (groep 3, Eben Haëzer), Jasper (groep 4, De Parel), Veronique (groep 3/4/5, Waardhuizen), Julian (groep 3/4, de Halm), Rayon (groep 5, de Parel), Anton (groep 5, Ravelijn), Fleur (groep 3/4/5, Waardhuizen), Joelle (groep 6, de Zaaier), Roos (groep 5/6, Oudendijk), Mara (groep 6, Uylenborch), Benjamin (groep 7, Eben Haëzer), Lara (groep 7, Uylenborch), Thomas (groep 7/8, Oudendijk), Emiel (groep 8, Uylenborch), Ivo (groep 8, de Parel) en Bart (groep 8, De Zaaier). Alle kinderen kregen een aandenken en kunnen samen met hun ouders gebruik maken van een speciale aanbieding op Golfpark Almkreek.

www.golfpark-almkreek.nl/nl/golfacademy/familiegolf

Reageer als eerste
Meer berichten