Logo nieuwsbladaltena.nl


Werkendamse Beachtoppers in World Tour

  Sport

WERKENDAM - Het Werkendamse beachduo Raisa Schoon en Emi van Driel spelen woensdag 14 juni  om 14.40 uur hun eerste wedstrijd in de World Tour op de sportcampus in Den Haag.


Raisa Schoon was nog maar 9 jaar toen ze haar eerste Open Nederlands kampioenschap won in de leeftijdscategorie onder 14 jaar. Zij behaalde brons op het NK indoor in 2016, en deze prestatie herhaalde ze tijdens het open NK. Ze won zilver op het NK indoor in 2017, en wist de eerste twee ronden van de Eredivisie Beachvolleybal Tour 2017 gelijk goud te pakken, waarmee de tweede ronde op haar thuislocatie van een hele bijzondere glans werd voorzien.

Ra?sa Schoon (15 jaar) vormt inmiddels enige jaren met haar partner Emi van Driel, 16 jaar, een fantastisch beachvolleybalteam. Zij zijn lid van Beachsport Vereniging
Werkendam, en volgen hun opleiding bij de Kadijk Beach University onder leiding van Olympisch trainer/coach Debora Kadijk.


Hoe onvoorstelbaar gaaf is het als je op deze leeftijd al mag uitkomen op de World Tour, als waarschijnlijk het jongste team ooit. Komende week komt de gehele wereldtop, met vele Olympische deelnemers, naar Den Haag om te spelen op het  'Dela Beach Open'.


Op grond van hun prestaties hebben Emi en Raïsa van de Nevobo een wildcard ontvangen, waarmee zij mogen uitkomen in de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Een enorme en unieke uitdaging om zich te kunnen meten met de internationale top. Het team grijpt deze kans natuurlijk graag aan, maar is realistisch, omdat hun uitdaging op deze voor hen beiden zo jonge leeftijd vooral ook ligt bij internationale jeugdtoernooien zoals het EK onder 18 jaar en de Youth Olympic Games,

Reageer als eerste
Meer berichten