De leerlingen van 't Willem met Mika Stevens die hoge ogen gooit bij het leggen van parketvloeren voor Pruysen Parket
De leerlingen van 't Willem met Mika Stevens die hoge ogen gooit bij het leggen van parketvloeren voor Pruysen Parket

Scholieren 't Willem populair bij bouwbedrijven

WIJK EN AALBURG - Veertien jaar zijn en dan gevraagd worden door bedrijven uit de bouw. Dit overkwam leerlingen van het Willem van Oranje College afgelopen woensdag 14 december bij een oriëntatie bezoek aan verschillende bedrijven in de regio.

Peter Tankens van Tankens Andel bv legde op kantoor uit dat er werk aan de winkel is. Door de aantrekkende economie en de vergrijzing in de bouw schat hij zelfs in dat er binnen enkele jaren een schreeuwend tekort ontstaat aan jonge vakmensen. Daarnaast geeft hij aan dat scholing belangrijk is. Het bedrijf maakt graag en veel gebruik van leerlingen die via de afdeling Bouwen Wonen Interieur van het Willem in Wijk en aansluitend Bouwschool Breda bij hen terecht kunnen om werken en leren te combineren.

Na het bezoek aan enkele bouwprojecten in Andel en Woudrichem horen de leerlingen hetzelfde verhaal van Gerjan Swinkels van Pruysen parket in Dussen. Ook zij zitten te springen om jonge gemotiveerde mensen die na de bouwafdeling op de Wijkse school bij hen aan de gang kunnen om middels werken en leren uit te groeien tot een vakman of vakvrouw die garant staat voor kwaliteitswerk.

Een mooi voorbeeld vormt de jonge Mika Stevens uit Dussen die in juni zijn VMBO diploma haalde en nu bij Pruysen parket de mooiste vloeren maakt. Een geweldige stimulans daarbij was dat hij meteen hoge ogen gooide bij het onlangs gehouden Nederlands kampioenschap parketleggen. Door deze bedrijven te bezoeken hebben de tweede klas leerlingen meteen kunnen ervaren hoe geweldig breed de bouwsector is.

Van timmerman tot tegelzetter, metselaar tot meubelmaker, van tekenaar tot architect, van parketteur tot jachtenbouwer, voor ieder is wel een passend beroep te vinden. De bouw wacht op jou was daarom de boodschap.

Meer berichten
Shopbox