Het Servicepunt Vrijwilligers staat voor u klaar

Sinds begin dit jaar heeft het Servicepunt Vrijwilligers van Trema Welzijn de Vrijwilligerscentrale van Stichting De Vleet uit Woudrichem overgenomen. Het Servicepunt is hierdoor de lokale matchmaker in vrijwilligerswerk in de gemeenten Geertruidenberg, Werkendam én Woudrichem. Met de lancering van de nieuwe website in oktober, wordt de zoektocht naar vrijwilligers en vrijwilligerswerk voor iedereen uit de drie gemeenten nog eenvoudiger gemaakt.  
 
Het doel van het Servicepunt is om het vrijwilligerswerk in de regio in al haar facetten te versterken en te promoten. Dit met als uitgangspunt dat vrijwilligerswerk voor iedereen toegankelijk is: man of vrouw, oud of jong, wel of niet gestudeerd en wel of geen betaalde baan. Vrijwilligerswerk is zo divers dat er voor iedereen mooie klussen beschikbaar zijn die passen bij individuele wensen en interesses. Het Servicepunt Vrijwilligers bemiddelt in vraag en aanbod om enthousiaste vrijwilligers te matchen aan mensen of organisaties die juist wat hulp kunnen gebruiken.

Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers en mensen die op zoek zijn naar een vrijwillig maatje kunnen bij het Servicepunt vrijwilligersvacatures aanmelden. Geïnteresseerden uit de regio kunnen op deze vacatures reageren. Er zijn verschillende soorten vrijwilligerswerk beschikbaar; voor ieder wat wils! Zo kunnen belangstellenden vrijwilligerswerk doen bij een organisatie als de kinderboerderij, een verpleeghuis of de scouting. Ook kun je als vrijwilliger gezelschapsmaatje worden van iemand die bijvoorbeeld graag samen een spelletje wil spelen, een boodschap wil doen of hulp kan gebruiken bij klusjes in huis. Daarnaast kun je als vrijwilliger tijdelijk aan de slag bij mensen thuis als ondersteuning bij de reguliere zorg, als mantelzorgondersteuning of als maatje voor iemand met psychische problematiek. Het Servicepunt Vrijwilligers zoekt de perfecte match en biedt indien gewenst ondersteuning, advies en begeleiding. 
 
Bezoek de nieuwe website

Vanaf oktober presenteert het Servicepunt Vrijwilligers met trots de nieuwe website. Organisaties kunnen gemakkelijk vrijwilligersvacatures plaatsen op de online Vacaturebank. Iedereen die nieuwsgierig is naar vrijwilligerswerk heeft daardoor toegang tot een overzichtelijk aanbod aan openstaande vrijwilligersvacatures in de gemeenten en kan hier direct op reageren. Naast de Vacaturebank vind je op de website meer informatie en inspirerende verhalen over (lokaal!) vrijwilligerswerk. Neem gerust een kijkje! 
 
Contact 

Overweeg je om vrijwilligerswerk te doen, maar heb je nog een aantal vragen? Ben je op zoek naar een vrijwillig maatje? Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk binnen je organisatie of vind je het leuk als onze reporter langskomt bij uw organisatie om een mooi verhaal te schrijven en/of uw vrijwilligers te interviewen? We horen het graag! Neem dan gerust contact op met het Servicepunt Vrijwilligers viaservicepuntvrijwilligers@trema.org,  bel 0183 408 444 of kijk op de website.

Meer berichten