In de shows van Generaal Pardon! zit veel muziek en energie. Dat zijn de kenmerken van deze groep.
In de shows van Generaal Pardon! zit veel muziek en energie. Dat zijn de kenmerken van deze groep. (Foto: YrroS!/ Improtheater Generaal Pardon!)

Generaal Pardon! brengt theatershow in Almkerk

Ze staan weer te trappelen, de twaalf spelers van improvisatietheatergroep Generaal Pardon! Gedurende een jaar trainen ze in drie blokken. Dit najaar had Jonathan Perquin uit Vlissingen voor het eerst de regie over deze enthousiaste groep spelers.

Met zijn gevoel voor humor en timing, zijn enthousiasme, vrolijkheid en muzikaliteit heeft hij een frisse wind door de groep laten waaien. Klinkt heel tegenstrijdig: trainen voor improvisatietheater. De spelers weten van tevoren niet waarover ze gaan spelen. Dit wordt door het publiek bepaald.

Hoe werkt dat dan? Lida Hagenaars vertelt: "We trainen niet op inhoud, maar op de technieken van de games. Hoe bouw je een platform, hoe werk je met status bijvoorbeeld. Elke game heeft een bepaald stramien. Als je dat herkent, kun je op de avond zelf met input van het publiek van alles spelen. Van scenes op een kinderboerderij tot scenes in de bioscoop of in het crematorium om maar eens wat te noemen."

Op donderdag 13 december om 20.00 uur speelt Generaal Pardon! Een Frisse Wind in het Wapen van Emmickhoven in Almkerk. Toegang: 5 euro. Reserveren kan via de website van theatergroep YrroS!.

Meer berichten