Foto: St. Sint Nicolaasintocht Nieuwendijk

Sinterklaasintocht en activiteiten in Altena

Het is weer zover, de pakjesboot is bijna klaar voor vertrek! Ook dit jaar zal de Sint Altena weer bezoeken. En zoals altijd is er van alles te beleven rondom zijn bezoek.

Woudrichem

Op zaterdag 17 november om 16.30 uur, in de Historische Haven van Woudrichem. Zijn en en Hofkapel Nooitgedacht vergezellen hem op de boot. Op de kade is er ook feest: de DJ zorgt daar voor de gezelligheid. Na aankomst zal de burgemeester de Sint met zijn en in Woudrichem verwelkomen. Daarna zal de Sint vooropgaan in de lampionnenoptocht van de Historische Haven naar de Lemmenskamp.

Overige sintactiviteiten in Woudrichem:

- Spelletjesmiddag in de Schatkamer van Sinterklaas op 18 november, 14.00 tot 16.30 uur te Scouting Loevestein, Bolwerk 1.
- Verhuizing van de Pepernotenfabriek op 21 november, 14.30 tot 17.00 uur bij Kinderopvang BuitenGewoon, locatie BSO, Middelvaart 1, Woudrichem.
- Pietensportfeest op 24 november, 10.00 tot 12.00 uur in het Rondeel, 't Rond 2. Inschrijving start 9.30 uur. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! Entree 2 euro per kind.

Nieuwendijk

Zaterdag 17 november om 18.30 uur, in het winkelcentrum. Tussen 14.00 en 16.00 uur op 17 november zijn de Zwarte Pieten al aanwezig om met kinderen te knutselen en ze te schminken. De Sint en zijn Pieten vertrekken, onder muzikale begeleiding van Pietendweilband Eght Herrie vanaf hier voor een rondrit door Nieuwendijk. De rondrit zal zoals gebruikelijk eindigen in dorpshuis Tavenu waar de Sint en zijn Pieten met de kinderen nog een feestje gaan bouwen.

Eethen

Zaterdag 17 november om 14.00 uur, bij de sporthal. Na een rondje door het dorp komt hij aan in dorpshuis Teratina aan De korten Bruggert 7. Daar heeft hij voor iedereen een kleinigheidje. En na de stoelendans, is er een ouderwetse draaimiddag. Het Rad van Avontuur draait 6 rondes, en wie zijn lootje van thuis meebrengt heeft nog een extra kans op een mooie prijs. Iedereen is van harte welkom.

Wijk en Aalburg

Zaterdag 17 november om 14.30 uur, aan de Wijkse Bol te Wijk en Aalburg. Voor de allerlaatste keer zal het een Aalburgs feestje zijn, wat uiteraard weer plaats vindt in de Ridderzaal van d'Alburcht, ons aangeboden door de families Van Loon. Na een korte tocht in een van zijn rijtuigen zal Koetsier Van Kuijk Sint Nicolaas en de burgemeester en mevrouw Naterop naar d 'Alburcht brengen waar het feest dan kan beginnen met allerlei spelletjes en lekkernijen. Gratis toegang. Om de kosten een beetje te drukken is er een grabbelton en verkoopt W.S.V. Wandelvreugd vrijblijvend lootjes met prijzen. Tot 17.00 uur.

Genderen

Zaterdag 24 november om 14.00 uur, in de haven. Aansluitend zal er een bingo zijn met leuke prijzen. Om 19.00 uur is er een Pietendisco en om 20.00 gaat de traditionele draaiavond weer van start.

Hank

Zaterdag 17 om 14.00 uur, bij Keizersveer. Vanaf 13.30 uur staat de fanfare te spelen en zal er contact gelegd worden tussen de boot en de zingende kinderen langs de kant. Van daaruit gaan ze lopend via het laag viaduct, Rooie Wiel, Riethaakstraat, St. Elisabethstraat, Kerkstraat naar 't Uivernest waar ze rond 14.45 uur zullen zijn. Natuurlijk hebben de Pieten in 't Uivernest ook nog iets in petto voor de aanwezige kinderen.

Meer berichten