Foto:

Online stemhulp beschikbaar voor verkiezing

Op woensdag 21 november 2018 kiezen de inwoners van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een nieuwe gemeenteraad. Vanaf deze week is er ook een online stemhulp beschikbaar via Altena.MijnStem.nl.

In de afgelopen jaren hadden de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem geen online stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezing. Waarom dan nu wel? Hans Peet, beoogd griffier van de gemeente Altena, legt uit: "Door de herindeling zijn er partijen samengevoegd en nieuwe partijen bij gekomen. We willen de inwoners graag helpen om een goede keuze te maken voor een bepaalde partij. Dat doen we door op verschillende manieren informatie beschikbaar te stellen. Eén van die manieren is de online stemhulp. Een handig hulpmiddel dat bij landelijke verkiezingen ook dankbaar gebruikt wordt."

Alle 8 politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing hebben meegedacht over stellingen in de stemhulp. De toelichting bij de stellingen heeft elke politieke partij zelf geformuleerd. De leverancier van de stemhulp heeft elk antwoord gecontroleerd op begrijpelijkheid. Ook checkte de leverancier of de positionering overeenkomt met de motivatie en het verkiezingsprogramma.

Via de website kunnen inwoners nog meer informatie over de gemeenteraadsverkiezing vinden. Ook verscheen er een verkiezingskrant op 7 november. Deze verkiezingskrant is huis aan huis verspreid.

Meer berichten
Shopbox