Foto: JA!

Uitvoering Elementa in Hank

In voorbereiding op de première van 'Elementa' heeft JA! Jeugdfanfare Altena de componist van dit werk, Leon Vliex, uitgenodigd om het orkest te komen dirigeren. Vliex heeft dit werk speciaal voor de nieuwe gemeente Altena gecomponeerd in opdracht van JA!.

Dit project is onderdeel van Altena Bruist, een reeks activiteiten die wordt georganiseerd om de 21 kernen die Altena rijk is met elkaar te verbinden. 'Elementa' verklankt kenmerken van het grondgebied Altena, waaronder het vele water en de graanmolens.

Leon Vliex nam met verve de dirigeerstok ter hand. "Ze pakten mijn aanwijzingen snel op." Het tweede deel van 'Elementa' begint met een solo voor altsaxofoon. De 17-jarige Kristel Verduijn neemt deze voor haar rekening: "Ik vond het erg leerzaam om tips te krijgen van de componist zelf voor het spelen van deze solo. Toen we 'Elementa' aan het einde van de repetitie nog een keer helemaal speelden, viel het me op dat we zijn tips goed toepasten."

Leon Vliex beaamt dit: "Het orkest is al een heel eind op weg om 'Elementa' te laten klinken zoals ik het in gedachten heb. Ik heb enorm veel zin in de première en kan niet wachten totdat het 5 januari is."

'Elementa' is voor het eerst te horen in 't Uivernest in Hank op 5 januari, concert vanaf 19.00 uur. Er zijn voor deze avond nog (gratis) kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via de website.

Meer berichten
Shopbox