Foto:

Sleeuwijks koor naar Salisbury

De leden van het Vocaal Ensemble Cantica verzamelden zich donderdag 25 oktober in Papendrecht en Sleeuwijk voor de reis naar Salisbury (Engeland). Voor de diensten in de schitterende kathedraal van deze plaats was veel muziek ingestudeerd en nu moest het ook gepresenteerd worden.

Vrijdagochtend begon met een repetitie in de songroom ter voorbereiding op de Evensong van die avond. Ook de daaropvolgende dagen waren er veel uurtjes gevuld met repeteren en uitvoeren.

Op zondagavond konden de koorleden terugkijken op een intensief maar zeer geslaagd zangweekend. De zangers, blij met het resultaat riepen dan ook: "We did it!" Met de complimenten voor het koor, hun dirigent én hun meereizend organist Dirk Luijmes (Nijmegen) werd er afscheid genomen. Met een uitnodiging op zak om nog eens terug te komen begon maandag de terugreis.

Woensdag 31 oktober was er weer een gewone koorrepetitieavond waarin weer hard gewerkt werd om de muziek in te studeren voor een concert op 9 februari 2019 in de Grote Kerk te Gorinchem. Thema van dit concert is Anglicaanse kerkmuziek. Er wordt gezongen van onder anderen William Byrd, Tomás Luis de Victoria, Benjamin Britten en John Rutter.

Meer berichten