Foto: Wouter Leusden

Najaarsconcert AFC met speciale compositie voor 125-jarig bestaan

Andels Fanfare Corps houdt op zaterdag 17 november haar najaarsconcert. Opnieuw een concert in dit jubileumjaar, waarin het 125-jarig bestaan van Andels Fanfare Corps voor de laatste keer centraal staat. Speciale gast dit concert is Pierre Volders, solotrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij zal samen met Andels Fanfare Corps enkele solowerken spelen.

Ook de muzikanten van de tromboneklas van het Conservatorium van Amsterdam zijn te horen, waar Pierre Volders hoofdvakdocent koper is.

Het ensemble bestaat uit studenten en is zeer internationaal. De trombonisten komen uit landen als Nederland, Spanje, Portugal, Polen, Litouwen, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Korea. Inmiddels is al drie maal de internationale 'Emory Remington Award' toegekend aan dit ensemble. Dit is een prestigieuze prijs waar trombone-ensembles van over de hele wereld naar meedingen.

Tijdens het najaarsconcert zijn klassieke werken te horen met als slot 'Seventy-six trombones' uit de film 'The Music Man', gespeeld door zo'n 12 trombonisten.

Speciale compositie

Componist Egbert van Groningen heeft speciaal voor de jubilerende fanfare uit Andel een muziekstuk gecomponeerd. Als er een tipje van de sluier wordt opgelicht, horen we dan dat 'Jan Claesen de trompetter' een prominente rol heeft. Tijdens dit najaarsconcert gaat deze compositie haar première beleven.

Jubileumboek

Ook het jubileumboek 'Andels Fanfare Corps 125 jaar' wordt deze avond gepresenteerd. In dit ruim 150 pagina's tellende boek wordt de rijke geschiedenis van Andels Fanfare Corps beschreven. Samengesteld met oude en nieuwe foto's en krantenknipsels, afgewisseld met een aantal interviews met AFC-ers.

Het boek is deze avond te koop voor 34,95 euro. Het boek is ook te bestellen bij info@andelsfanfarecorps.nl.

Het concert is in de Sint Martinuskerk in Woudrichem en begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro. Kaarten reserveren kan via info@andelsfanfarecorps.nl.

Meer berichten