Foto:

Peuters krijgen Nijntje-beweegdiploma

Bij Sportvereniging W.I.K. werd afgelopen zaterdag een gezellig gymfeestje ter ere van de eerste Nijntje-beweegdiploma-les gevierd. De peuters en kleuters namen een Nijntje-knuffel mee, trokken een Nijntje-shirt aan of namen een boek of zelfs een koffer mee. Er waren dan ook ontzettend veel Nijntjes te vinden in de gymzaal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg.

De KNGU en Sportvereniging W.I.K. zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen uit de gemeente Altena tussen de 2,5 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen.

SV W.I.K. heeft onlangs het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU ontvangen en het bordje prijkt dan ook op de gevel.

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters in 20 weken de basis van het bewegen. Als beloning ontvangen ze het nijntje beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben.

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend in de gymzaal aan de Tulpstraat en kinderen vanaf 2,5 jaar zijn van harte welkom. Meer informatie over de gymlessen is te vinden op de website van SV W.I.K..

Goed leren bewegen is heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Kinderen zitten steeds vaker achter hun tablet. Door het aanbieden van het nijntje beweegdiploma hoopt SV W.I.K. kinderen te stimuleren om niet alleen beter te gaan bewegen maar ook meer te gaan bewegen.

Op deze website zijn enkele oefeningen te vinden.

Meer berichten