De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers.
De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers. (Foto: Hans Buijsrogge)

Expositie Anders Gedragen in Cultuurtoren

De hele maand november is er in de Cultuurtoren Honsoirde te Nieuwkuijk een expositie te zien met het werk van Anni van Dal uit Haarsteeg en Ruud Cornelissen uit Vlijmen. De opening van deze expositie 'Anders Gedragen' vindt plaats op zondag 4 november om 14.00 uur. 

Anni van Dal haalt haar inspiratie onder andere uit verweerde gebouwen, meubels, en machines. Tijdens haar talloze bezoeken aan industriegebieden vielen haar steeds de lijnen maar ook de terugkerende patronen op. Lijnen en patronen zijn vaste elementen in haar werk.

Met haar werk reflecteert ze ook op patronen in de zin van gedrag of rituelen. Het lijkt tegenstrijdig maar de beperkingen van het materiaal helpen haar om een persoonlijke betekenis mee te geven aan haar werk. 

De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers. Toch zijn deze figuren niet een op een terug te vinden in de geschiedenisboeken. Cornelissen verwerkt minutieus uitgewerkte herkenbare attributen als een samoeraizwaard tot indrukwekkende imaginaire figuren, die zich vaak in oncomfortabele poses bevinden.

De expositie is te bezichtigen op zondagen 4, 11, 18 en 25 november van 13.00 tot 17.00 uur. Gratis entree. Adres: Cultuurtoren Honsoirde. Abdijlaan 6a, 5253 VP te Nieuwkuijk.

Meer berichten