Foto: Rivas Zorggroep

Goed bezochte publiekslezing bij Rivas over dementie

Veel geïnteresseerden bezochten donderdag 18 oktober de publiekslezing over dementie van Rivas Zorggroep. Tijdens een interactief avondprogramma deelden specialisten en zorgprofessionals hun kennis en hun praktische tips over het omgaan met dementie.

Neuroloog Robert Chabot en geriater Joanneke Manten van het Beatrixziekenhuis (onderdeel van Rivas Zorggroep) gaven uitleg over wat dementie is en hoe dementie ontstaat. De lezing van Astrid van der Kraan, zorgregisseur bij een verpleeghuis van Rivas, had een praktische insteek. Zij vertelde onder andere hoe aandacht voor de gewoontes van mensen met dementie en aanpassingen in de omgeving kunnen zorgen voor herkenbaarheid en voorspelbaarheid.

In gesprek met zorgprofessionals

Tijdens de pauze en na afloop hadden bezoekers de gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers en hun persoonlijke vragen te stellen. Ook was er een informatiemarkt met stands van onder andere Alzheimer Nederland, Merwe Care en het Informatiecentrum van Rivas. Beweegadviseurs gaven advies over bewegen bij dementie en een logopedist en diëtist vertelden over voeding bij dementie.

Meer informatie

Alle presentaties zijn terug te vinden op de website. Voor meer informatie over dementie en de overige zorg en diensten van Rivas: kijk op de website van Rivas of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Meer berichten