Foto: Gaby Ermstrang

Verwendag Ouderen ontmoeten ouderen groot succes

Vrijdag 12 oktober stond voor zo'n 75 ouderen in het teken van ontmoeten en genieten. In 't Rondeel in Woudrichem werden zij gedurende deze dag in de watten gelegd door 30 vrijwilligers.

Gaby Ermstrang en Petra Kant organiseerden deze verwendag nu voor de tweede keer. Net als in 2016 bleek het gratis en volledig verzorgde evenement een schot in de roos. In tegenstelling tot de eerste editie, vroeg de organisatie aan alle deelnemers om zich vooraf aan te melden en hierdoor werd al snel duidelijk dat de animo weer groot was.

Even lekker het haar laten knippen en föhnen bij de kapster, een hand- of voetbehandeling door de manicure en pedicure, een ontspanningsmassage bij de masseur of een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste, kosten nog moeite werden gespaard om de senioren een geweldige dag te bezorgen.

Naast de uiterlijke verzorging waren er ook diverse activiteiten georganiseerd, zodat men zich geen moment hoefde te vervelen. Een fotograaf portretteerde de ouderen, in twee groepen kon er deelgenomen worden aan het bloemschikken, maar ook een biljarttoernooi en een bingo met prachtige prijzen ontbraken niet in het programma.

Toen alle prijzen verdeeld waren, kon iedereen aansluiten voor een overheerlijk stamppotbuffet, waarna het Vischwijvenkoor de dag afsloot met liederen als 'Ik verscheurde je foto' en 'C'est la vie'. In de zaal werd druk meegeklapt en gezongen en wie kon, liep mee in een polonaise. De hele dag door reden vrijwilligers op en neer naar de diverse dorpen in het Land van Heusden en Altena om de ouderen op te halen en weer naar huis te brengen.

"De dankbaarheid van de ouderen is vertederend om te zien," aldus Ermstrang. "Als het aan ons ligt was dit zeker niet de laatste keer dat we een dergelijke dag hebben georganiseerd, want alhoewel de organisatie erg veel tijd in beslag neemt, zien we de ouderen zichtbaar genieten en daar worden we blij van."
 

Meer berichten