Fraai klank contrast bij Korenavond in Aalburg

Zaterdagavond 6 oktober was er een concert van 2 koren in de nieuwe Hervormde kerk. Een benefiet concert, waar de opbrengst bestemd is voor de verbouw van het oude monumentale kerkje aan de Maasdijk.

Met een mannenkoor en een jongerenkoor werd een compleet pallet van klankkleuren vertolkt. Het 's Grevelduins mannenkoor "de Lofzang", onder de 'begeisterde' leiding van Dick de Jong. Met bekende liederen en de massieve klank van een mannenkoor, vulden zij het kerkgebouw met haar fraaie akoestiek.

Voor het jongerenkoor Rejoice met dirigent Ariaan van Eck was in het begin van het programma wat zoeken naar de juiste balans in volume tussen zang en begeleiding. Maar die balans werd snel gevonden met als resultaat: Een optreden met glaszuivere vrouwenstemmen en prachtige liederen.

De muzikanten op orgel en vleugel, Guido van Wijk en Arthur Vlot grepen hun kans om hun muzikaliteit te laten horen, in balans met koor en samenzang. De kleurrijke schilderijen op de beamer gaven een extra dimensie aan de liederen..

De publieke belangstelling was, mede door veel andere concerten in de regio, wat beperkt. Maar aanwezigen zullen onderschrijven naar hen die er niet bij konden zijn: "Prachtig concert gemist."

Meer berichten
Shopbox