Louis de Bot van de Archief*Kring Hank in april van dit jaar toen de hanKwis in de steigers stond. Nu is er ook een geluidsvraag gelanceerd waarin ook niet-deelnemers hun tanden kunnen zetten.
Louis de Bot van de Archief*Kring Hank in april van dit jaar toen de hanKwis in de steigers stond. Nu is er ook een geluidsvraag gelanceerd waarin ook niet-deelnemers hun tanden kunnen zetten. (Foto: )

De Hang in de ban van het geluid

Vanaf medio juni zijn ruim twintig teams in de weer met de door de Archief*Kring Hank gelanceerde hanKwis. Hierin kunnen zij op een ontspannen manier hun tanden zetten in alles wat met Hank te maken heeft.

En dat is nogal wat. Immers, de Archief*Kring beschikt over een indrukwekkend archief waarin al sinds jaar en dag álles over het Biesboschdorp wordt bewaard, én vaak tentoongesteld zodat iedereen ervan kan genieten. Maandelijks krijgt elk team een aantal opdrachten en op 24 november komt het in 't Uivernest tot een feestelijke finale. Inmiddels is er ook een geluidsvraag gelanceerd waarop ook niet-deelnemers het antwoord mogen zien te vinden.

'Uiteraard heeft dat geluid alles te maken met Hank', is het enige wat Louis de Bot van de Archief*Kring erover kwijt wil. Het geluid is te horen op de website van archiefkringhank.nl of via hun Facebookpagina. Ook op de website van het Nieuwblad kunt u de link naar het geluid vinden. Niet-deelnemers kunnen hun antwoord op een briefje schrijven en dat deponeren in de speciale 'Geluidsbus' in 't Uivernest.

Dat kan tot 24 november 18.00 uur. Diezelfde avond wordt de uitslag bekendgemaakt. Voor de niet-deelnemers geldt geen beperking. Je kan tijdens de openingsuren van 't Uivernest dus zoveel briefjes inleveren als je wilt om je kansen te vergroten de cheque van 50 euro te bemachtigen. Bij meer goede oplossingen wordt er geloot.

Meer berichten
Shopbox