Gedeputeerde Energie Anne-Marie Spierings komt naar Woudrichem.
Gedeputeerde Energie Anne-Marie Spierings komt naar Woudrichem. (Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld)

Provinciaal bestuurder energie komt naar Altena

Steeds meer mensen zien de economische, maatschappelijke en milieuwaarde van een energieneutraal Altena, maar alle middelen hebben voor- en nadelen. Hoe pakken we het aan? Gedeputeerde Energie Anne-Marie Spierings komt naar Woudrichem.

Tijdens de debatavond Altena Energieneutraal, georganiseerd door Progressief Altena, gaat zij met betrokken bewoners in gesprek over de mogelijkheden van het provinciale energiebeleid.

Jack Doomernik is Lector smart energy op Avans Hogeschool in Breda. Hij gaat inhoudelijk in op de voor- en nadelen van ondermeer wind- en zonneparken.

Luc van Tiggelen is gemeenteraadslid op het eiland Ameland, koploper in Nederland. Hij inspireert met praktische lessen van de energie coöperatie op Ameland. "De overheid heeft heel sterk de neiging om te zeggen hoe het moet. Maar dat duwt mensen in de weerstand. Laat mensen zelf oplossingen bedenken! Dit blijft een uitdaging, ook voor de gemeente."

Progressief Altena streeft naar een Energieneutraal Altena.

Om het debat van voldoende kennis en deskundigheid te voorzien haalt de partij actief kennis van buiten naar de gemeente.

Belangstellenden kunnen zich voor 28 september aanmelden via een mailtje naar info@progressiefaltena.nl of via de website.

Meer berichten
Shopbox