Logo nieuwsbladaltena.nl


304 leerlingen uit groep 7 en 8 volgden een rondleiding bij één van de monumenten in de omgeving. 
304 leerlingen uit groep 7 en 8 volgden een rondleiding bij één van de monumenten in de omgeving.  (Foto: )

Klassendag Monumentendag

Voorafgaand aan de Nationale Open Monumentendag vond op 6 en 7 september de jaarlijkse Open Monumenten Klassendag plaats. 304 leerlingen uit groep 7 en 8 volgden een rondleiding bij één van de monumenten in de omgeving.

Er waren twee verschillende programma's. 139 leerlingen namen deel aan een programma met het thema 'Europa', bij Voetveer Woudrichem (gemaakt door de stadsgidsen). Verhalenverteller Bastiaan was aanwezig en er werd Jeu de Boules gespeeld. 165 leerlingen bezochten het pas gerenoveerde Fort Giessen.

Erfgoed Altena en De Bibliotheek CultuurPunt Altena hebben de afgelopen jaren samengewerkt om een nieuw educatieproject op te zetten voor Fort Giessen. Het programma is ontstaan rondom de ontdekking van twintig betonnen groepsschuilplaatsen en vier luisterposten, waarvan er één nog intact is.

De vondsten maakten deel uit van de verdedigingslinie uit de Eerste Wereldoorlog. Met de renovatie van de afgelopen jaren en de ontwikkeling van het educatieproject 'Langs de Linie' voor groep 7/8, worden de vondsten toegankelijk gemaakt voor een groter publiek.

Tijdens de Open Monumenten Klassendagen in september bezochten zo'n 165 leerlingen het nieuwe educatiepark en werd het project voor de eerste keer uitgevoerd.

Meer berichten
Shopbox