Logo nieuwsbladaltena.nl


Wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten en Renze Bergsma gaven maandag het startsein.
Wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten en Renze Bergsma gaven maandag het startsein. (Foto: )

Start aanleg glasvezel in buitengebied Altena

Wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem gaven maandag, samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena. Gezamenlijk zetten zij de eerste schop voor de aanleg van glasvezel in de grond.

In februari 2018 werd bekend dat ruim 52 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

Wethouders enthousiast

De wethouders van de gemeenten in Altena zijn enthousiast over de start van de aanleg: "Het is mooi om te zien dat we dit samen met onze buurtgemeenten en ambassadeurs in regionaal verband hebben gerealiseerd."

Piet Grootenboer: "Er was in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. De aanmeldingen onderstrepen dit. Dankzij de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners geven we vandaag het officiële startsein voor de aanleg. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet". Piet vervolgt "Glasvezel en snel internet brengen de toekomst dichterbij en zijn ontzettend belangrijk voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van een gebied.

Planning

De aannemer Van Gelder is gestart met de aanleg van glasvezel. Naar verwachting is eind eerste kwartaal van 2019 het buitengebied van Altena voorzien van glasvezel. In totaal wordt er 400 kilometer gegraven en inmiddels hebben circa 1350 adressen een glasvezelabonnement afgesloten. Het glasvezelnetwerk in het buitengebied voor Altena biedt voor circa 2650 adressen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het netwerk, mits zij een abonnement hebben afgesloten.
Mabib is onderdeel van Glasvezel buitenaf en zal vanaf november 2018 verdergaan onder de naam Glasvezel buitenaf. De bewoners worden binnenkort hierover geïnformeerd.

Meer info is te vinden op de website.

Meer berichten
Shopbox