Logo nieuwsbladaltena.nl


V.l.n.r.: Kees Noorloos naast Fons Naterop en Erik Janse de Jonge, respectievelijk de huidige en de vorige burgemeester.
V.l.n.r.: Kees Noorloos naast Fons Naterop en Erik Janse de Jonge, respectievelijk de huidige en de vorige burgemeester. (Foto: Afdeling persvoorlichting gemeente Aalburg)

Afscheid van Kees Noorloos: ook na 50 jaar blijven lachen

Vorige week nam Kees Noorloos (65) afscheid van de gemeente Aalburg. Hij was de persvoorlichter en dat al vele decennia. Honderden mensen drukten hem de hand, brachten cadeaus mee en spraken vriendelijke woorden.

Door Henk Poelakker

De altijd goedlachse Kees begon als 'pikkie' van vijftien bij de toenmalige CTD in zijn woonplaats Almkerk. De letters stonden voor Centraal Technische Dienst, een organisatie die was opgezet door meerdere gemeentes in de regio. Hij begon vol goede moed aan zijn eerste werkdag. Het waren de jaren van de lange haren en ook Kees liet zijn manen wapperen in de wind.

Behalve werk zette hij zich als vrijwilliger al vroeg in voor het jeugdwerk. Jaren is hij voorzitter geweest van de SooS in Almkerk, nog altijd een centrale ontmoetingsplek voor jongeren in het hart van het Land van Heusden en Altena. Ook op andere fronten was hij actief voor de samenleving: dorpsraad, kerk, feestweek enzovoorts.

Na een aantal jaren van zelfstudie, stapte hij over naar de gemeente Aalburg. Daar ontpopte hij zich als een ware duizendpoot die goed met mensen kon omgaan en vooral een luisterend oor bood aan een ieder die zich bij zijn bureau meldde. Het credo is al die jaren geweest: 'het gaat niet om mij, het gaat om de goede zaak'.

Mooie tijden beleefde hij in de overleggen met de pers. Soms waren die contacten lastig zoals tijdens de rellen in Veen bij de jaarwisselingen. Met name televisiejongens willen op zo'n moment snelle antwoorden, willen schuldigen aanwijzen en stellen vragen in de verwijtende sfeer. Tijdens de talloze huldigingen van wielerfenomeen Marianne Vos, inwoonster van Aalburg, bleek Kees een alleskunner die ogenschijnlijk alles heel ontspannen leidde en uitvoerde.

Bijna vijftig werkjaren heeft hij erop zitten en in al die jaren heeft hij een enorm netwerk opgebouwd. Wie kent hij niet en andersom: wie kent Kees niet? Als er iets geregeld moest worden, wist hij snel te schakelen met mensen uit zijn netwerk. Zijn devies is altijd gebleven: het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent. Het afscheid was groots en Burgemeester Naterop van Aalburg haalde alle superlatieven uit de kast om Kees te danken.

Helemaal weg is Kees nog niet; hij begeleidt het uitzwaaimoment waarmee de huidige gemeente overstapt naar de nieuwe gemeente Altena. Privé zal vrijwilligerswerk een invulling worden van zijn vrije tijd maar, lachend als altijd: "Eerst maar eens effe niks."

Meer berichten
Shopbox