Logo nieuwsbladaltena.nl


Wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Jules Faber legt het uit in zijn natuurwandeling.
Wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Jules Faber legt het uit in zijn natuurwandeling. (Foto: Jules Faber)

Maak kennis met de eetbare natuur

Ervaar je dorp of je omgeving op een geheel andere wijze en maak kennis met de eetbare natuur. Op 1 september houdt natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber uit Genderen een 'Wilde groenten, voedzame planten- en medicinale kruidenwandeling' door Dussen.

Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten, sprokkelen in de natuur. Want de planten, kruiden en bomen, werden vroeger niet alleen gebruikt voor medicinale doeleinden, maar ook als voedzame aanvulling op het dagelijks eten (ook wel armeluigroenten genoemd).

Maar waar kunnen we deze planten en kruiden vinden, waar moeten we op letten, wat kunnen we eten en wat niet? Is de berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? We gaan proeven waar het gezonde zevenblad (als groente) naar smaakt. Dat door de Romeinen hier naar toe is gebracht, mede vanwege de medicinale werking.

Heeft u ooit wel eens van dennennaaldenthee gehoord? En weet u waarom bijvoet in de klompen werd gedaan? Tijdens de 1,5 uur durende wandeling, wordt hier extra aandacht aan besteed. Terloops kijkt men naar wat voor eetbare bloemen er in de tuinen groeien.

De wandeling begint om 14.00 uur, het verzamelpunt is de parkeerplaats bij kasteel Dussen. De deelnamekosten bedragen 5 euro, voor kinderen 2,50 euro, inclusief cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4 met wilde recepten. Aanmelden verplicht via Jlfaber@hetnet.nl of 0416-284870.

Meer berichten
Shopbox