Logo nieuwsbladaltena.nl


De kennismaaklessen vinden direct na schooltijd plaats en is een pilotproject om nog meer jeugd te enthousiasmeren voor muziekles.
De kennismaaklessen vinden direct na schooltijd plaats en is een pilotproject om nog meer jeugd te enthousiasmeren voor muziekles. (Foto: Muziekwijzer Altena)

Weer subsidie Muziekwijzer Altena

Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen kinderen uit gemeente Woudrichem weer gebruik maken van de subsidie Muziekwijzer Altena. Vind jouw kind het leuk om in zijn of haar vrije tijd kennis te maken met muziek? Dan is Muziekwijzer Altena een mooi 'instrument'.

Muziekwijzer Altena is het programma van gemeente Woudrichem om muziek(les) te stimuleren. Het programma bestaat uit de onderdelen binnenschoolse muziekeducatie, muzieklessen in de vrije tijd en netwerkoverschrijdend samenspel. De Bibliotheek CultuurPuntAltena geeft uitvoering aan dat programma. Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud is er de cursus Algemene Muzikale Vorming. In 10 lessen van 45 minuten mag je allemaal verschillende instrumenten uitproberen en maak je samen muziek. Voor deze lessen is een tegemoetkoming van 50 euro mogelijk.

In Woudrichem zijn er verschillende mogelijkheden voor lessen met van allerlei instrumenten. Voor leerlingen tot 19 jaar is er een tegemoetkoming van 120 euro voor individuele of groepslessen mogelijk. Kinderen in de leeftijd tot 19 jaar en woonachtig in de gemeente Woudrichem kunnen een aanvraag doen voor deze mooie subsidie. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden, de mogelijkheden en het aanvraagformulier op deze website.

Op CBS De Zaaier en CBS Waardhuizen hebben de leerlingen vanaf september de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een reeks van 6 muzieklessen om kennis te maken met gitaar of keyboard. Deze lessen worden verzorgt door de docenten Jos van Erp (keyboard) en Herman des Bouvrie (gitaar). Die lessen vinden direct na schooltijd plaats en is een pilotproject om nog meer jeugd te enthousiasmeren voor muziekles.

Meer berichten
Shopbox