Almkerk-aanvoerder Jelle Stalenhoef, hier in achtervolging op een Roda Boys/Bommelerwaard-speler, ziet kansen voor langer verblijf in eerste klasse. Foto: PPM / Gerald van Zanten
Almkerk-aanvoerder Jelle Stalenhoef, hier in achtervolging op een Roda Boys/Bommelerwaard-speler, ziet kansen voor langer verblijf in eerste klasse. Foto: PPM / Gerald van Zanten (Foto: PPM / Gerald van Zanten)

Almkerk wil blijvertje worden in interessante eerste klasse

Na Achilles Veen en GRC'14 nu aandacht voor het naar de eerste klasse teruggekeerde Almkerk. Kan de ploeg het dit keer langer dan één seizoen op dit niveau volhouden?

ALMKERK - Almkerk werd op de allerlaatste competitiedag in mei kampioen door bij concurrent Pelikaan te winnen. Feest bij de club en in het hele dorp. Almkerk won het verloren terrein binnen één seizoen terug. Het wordt opnieuw ingedeeld in de eerste klasse C, die door de KNVB wel met een nieuw sausje wordt overgoten. De competitie-indeling wijkt af van die waarin Almkerk in het seizoen 2016-2017 deel van uitmaakte. Er is nu meer een mix ontstaan tussen de ploegen uit het Westen, Zuiden en de Utrechtse regio. Wij tippen Sportlust'46, Geinoord, Montfoort en Oranje Wit bij de favorieten. GRC'14 en Almkerk vertegenwoordigen onze regio. GRC 14 overleefde de laatste twee seizoenen nipt door zich op de laatste speeldag veilig te spelen. De ploeg heeft met Piet de Kruif een nieuwe trainer en haalde drie extra verdedigers op bij WSC/Waalwijk. Doelstelling is om zich dit keer wat eerder veilig te spelen. Almkerk haalde met name in aanvallend opzicht de nodige versterking. Steven Molenschot schoot er bij Waspik 26 binnen. Dat was echter wel in de derde klasse. Maba Jarbou brengt veel snelheid maar heeft minder scorend vermogen. Aanvoerder Jelle Stalenhoef rekent op meer doelpunten van spits Pascal de Vries "Met Robert Roest als trainer hebben wij het spelletje dat wij spelen bedacht: veel balbezit en weinig weggeven. De trainer heeft ons geleerd geduldig te blijven en te wachten op de kans die altijd komt. Wij zijn toe aan de eerste klasse en ik verwacht dat wij het langer volhouden dan de laatste keer toen wij er direct weer uitvlogen. De volledige indeling van de eerste klasse C: Heerjansdam, VVGZ, Oranje Wit, Sportlust'46, GJS, LRC Leerdam, Sliedrecht, Nieuw-Lekkerland, Geinoord Nieuwegein, GRC'14, WNC, Almkerk, SV Langbroek, Montfoort. De mutaties binnen Almkerk nog even op een rij. Nieuw: Sergio Thijs (Unitas zo.), Remy Roodenburg (Altena), Kazin Aydin (Oosterhout), Steven Molenschot (Waspik), Nikai Derwort (DOSKO), Maba Jarbou (Baronie), Gregory Hieronimus (Sarto), Robin van der Drift (Haarsteeg). Vertrokken: Robin van Wijk (Sparta'30), Maverick van Maaren (Roda Boys), Hans Keller (lager elftal), Sjoerd Boons (Altena), Rick Boons (DHSC), Willem Schelle en Jeffrey Littel (Be Ready), Olaf Slob (LRC Leerdam).

Meer berichten
Shopbox