Logo nieuwsbladaltena.nl


Foto:

Groenewegenschool gaat voor Ontmoeting

Leerlingen, team, bedrijven en ouders van de Ds. Joh. Groenewegenschool in Werkendam hielden onlangs hun driejaarlijkse Actieweek en Actiemarkt. Donderdag werd de actie-opbrengst van 25.000 euro aan vertegenwoordigers van Ontmoeting overhandigd.

Deze keer was de actie gericht op stichting Ontmoeting in Rotterdam. Ontmoeting probeert dak- en thuislozen op te vangen, te begeleiden en verbinding te krijgen met zichzelf en hun omgeving. Daardoor leren dak- en thuislozen weer op een goede wijze deel te nemen aan de samenleving.

In de Bijbellessen werd door de school de verbinding gelegd met wat de Bijbel over naastenliefde zegt. De leerlingen knutselden, organiseerden high teas, verkochten fruit, stroopwafels, snoep, deden karweitjes enz. Het personeel sliep een nacht 'op straat', wandelde en fietste.

Ouders deden massaal enthousiast mee aan de Actiemarkt, waar meer dan duizend bezoekers in een sfeer van verbinding de actie ondersteunden. Ook het bedrijfsleven sponsorde de actie. Donderdag werd de actie-opbrengst van € 25.000,- aan vertegenwoordigers van Ontmoeting overhandigd. Vooraf was er in alle groepen voorlichting en de groepen 7 en 8 hadden een bijeenkomst met een ex-cliënt van Ontmoeting.

Meer berichten
Shopbox