Logo nieuwsbladaltena.nl


Foto: Buurtpreventieteam

'Er wordt weer gelachen in de Vogelbuurt'

De Zomerse Ontmoeting, met een grenzeloze proeverij en American Style barbecue, in Hank op 23 juni was een groot succes.

De aanleiding van het evenement was minder mooi, een combinatie van angst, boosheid, emotie en spanning. Branden en autobranden teisterden in 2016 / 2017 de Vogelbuurt, een wijk in Hank.

Om de rust en een positief gevoel van veiligheid en saamhorigheid terug te krijgen, organiseerde het buurtpreventieteam Vogelbuurt een activiteit, waarbij inwoners weer met een meer positief gevoel naar de eigen woonomgeving zouden gaan kijken. Het werd "de Zomerse ontmoeting".

Terugkijkend, een bijzonder geslaagd evenement waar ruim zeventig inwoners aan hebben deelgenomen.

Er werd door jong en oud, echte Hankenaren, "import"inwoners, of bewoners van welke afkomst dan ook, genoten van heerlijke grenzeloze gerechten. Contacten werden uitgewisseld, gesprekken ontstonden over en weer rondom de barbecue, er werd gedanst en gezongen. Kinderen speelden in de speeltuin en kwamen zo nu en dan een hapje of drankje halen.

De zomerzon deed zijn best, mede hierdoor ontstond een warme ontspannen en vooral gezellige sfeer. Het buurtpreventieteam heeft grotendeels bereikt wat ze voor ogen hadden: er wordt weer gelachen in de Vogelbuurt.

Organiseren jullie dit volgend jaar weer? Een veelgestelde vraag, die alleen maar positief beantwoord kan worden. Ja, volgend jaar weer en dan niet alleen voor de Vogelbuurt. De Zomerse ontmoeting mag een ontmoeting worden voor alle inwoners van Hank.

Meer berichten
Shopbox